K1 i Boks

(VIDEO) Pravi rat između Sadikovića i Hoduka odlučen je dodatnom rundom! Započeli i nastupi teškaša

Vedat Houduk i Arian Sadiković

 RONALD GORSIC Cropix
Arian Sadiković je preživio nemoguće u prvoj rundi, a zatim se vratio u meč i umalo odnio pobjedu

Zasada Glory Zagreb oduševljava! Došao je na red treći meč glavnog dijela večeri, okršaj između bosansko-hercegovačkog predstavnika Ariana Sadikovića i turskog borca Vedata Hoduka.

Prva runda započela je jako loše za Sadikovića, vrlo rano je uzdrman nakon odličnih boksačkih kombinacija koje je povezao turski borac. Sadiković je zatim preživio pravu kišu udaraca, ali začudo nije pao, a pred kraj runde se vratio u borbu. Nakon prve runde, 10-8 u korist Hoduka.

U drugoj rundi Sadiković je našao svoj ritam i počeo ozbiljno prijetiti, pogotovo učestalim ‘‘letećim koljenima‘‘. Agresivnost i pritisak donijeli su mu 10-9 za drugu rundu kod četiri od pet sudaca.

Nakon treće runde bilo je neizvjesno tko će izaći podignute ruke. Borba je bila podjednaka, a točno tako su je vidjeli i sudci jer je dosuđen remi većinskom sudačkom odlukom. Po Glory pravilima, izjednačen rezultat znači da borci ulaze u dodatnu, četvrtu rundu.

U četvrtoj rundi Hoduk je uputio nešto više čistih udaraca preciznim zadnjim direktima i pogotovo krošeima koji su svakako bili njegovo glavno oružje u meču. Nakon posljednjeg zvona statistika je pokazala kako je Turčin imao veći volumen udaraca - i upućenih i pogođenih. Sadiković i Hoduk pružili su pravi show, pravi rat i podjednak meč. Fantastična borba nakon koje je turski borac slavio podijeljenom sudačkom odlukom.

Nakon toga je uslijedila četvrta borba glavnog dijela večeri i prvi večerašnji okršaj u teškoj kategoriji - meč između srpskog borca Nikole Filipovića i alžirskog predstavnika Nordinea Mahieddinea. Filipović je u ovu borbu ušao kao osmorangirani Gloryjev teškaš nasuprot Mahieddinea koji je rangiran kao peti na istoj ljestvici.

U prvoj rundi oba borca su bili aktivni i bilo je teško odlučiti tko je ostvario prednost. Filipović je uputio jedan savršeno tajmirani ‘‘calf kick‘‘ (udarac u potkoljenicu) koji je izbacio Alžirca iz ravnoteže, ali nije bilo ozbiljnijih prijetnji s nijedne strane.

U drugoj rundi Mahieddine je odlučio ubaciti u višu brzinu. Puno veći volumen udaraca i puno više kretanja prema naprijed natjerao je Filipovića da teško diše pred kraj runde i Alžirac odnosi drugu rundu u svoju korist.

U trećoj rundi srpski borac je izgledao ispuhano i pomalo ‘‘uspavano‘‘. Mahieddine je povezivao odlične kombinacije i ručnim i nožnim tehnikama i pogađao puno čišće udarce. Iako je Filipović odlično započeo meč, alžirski borac je taj koji je odlično završio meč. Nakon tri runde četiri od pet sudaca je presudilo meč za Mahieddinea, pobjeda podijeljenom sudačkom odlukom.

Linker
21. rujan 2024 23:57