K1 i Boks

(VIDEO) Započeo je Glory 95: Osječanin Krajinović brutalnim je nokautom ‘riješio‘ Puljanina Mikelića

Zagreb, 210924.
Arena Zagreb.
Kick boxing event Glory 95.
Mec izmedju Krajinovic - Mikelic.

 RONALD GORSIC Cropix
Čast otvaranja večerašnje Gloryjeve priredbe u Areni Zagreb pripala je dvojici Hrvata koji se natječu u velter kategoriji (-77 kg) - Osječaninu i Puljaninu

Velebna Arena Zagreb večeras je - centar svjetskog kickboksa! Glory se po drugi puta vratio u Hrvatsku. Naime, na istom mjestu Glory je u ožujku 2014. godine organizirao priredbu koju je predvodio najveći hrvatski borac u povijesti Mirko "Cro Cop" Filipović koji je ukrstio rukavice s borcom imenu Remy Bonjasky. Dugo se po naslovnicama svjetskih borilačkih medija provlačila konotacija da Bonjasky planira tu borbu označiti kao posljednjom stepenicom u svojoj karijeri, a kontroverznom podijeljenom sudačkom odlukom upisao je pobjedu. Nakon više od 10 godina sada su tu neki novi klinci, uz tek pokojeg veterana poput legendarnog Mladena "Scorpion Stinga" Brestovca koji je na rasporedu kasnije na "main card" dijelu priredbe.

Krajinović vs Mikelić

Krajinoviću (1-0) je ovo bila debitantska borba u profesionalnim kickboks vodama. Mnogi bi upravo zbog toga pomislili kako 27-godišnji magistar elektroenergetike iz Osijeka nema pretjeranog iskustva, no gadno bi pogriješili. Naime, Krajinović je prošle godine postao Wako svjetski prvak na prvenstvu koje je održano u Portugalu, a također je sedmerostruki državni prvak u kickboksu. Nakon pet teških mečeva, došao je do statusa svjetskog prvaka. Upravo ga je taj status "pogurao" prema najboljoj svjetskoj kickboks organizaciji.

image

Službena Glory grafika

SCREENSHOT (YT, GLORY KICKBOXING)

Mikelić (27-16), s druge strane, svojevrsni je "veteran" Gloryja kojem je ovo bio treći nastup pod okriljem spomenute organizacije. U dva je navrata bio poražen, protiv Murthela Groenharta (Arena Zagreb, 2014.) i Anatoliyja Moiseeva (Milan, 2014.) te je večeras tražio svoju prvu pobjedu pod ingerencijom Gloryja.

Nošen stihovima pjesme naziva "Dolazak Hrvata" Krajinović je već svojim izlaskom najavio što slijedi. Meč je započeo s low kickom Mikelića, a Krajinović odgovara high kickom. Nakon toga Osječanin ekspresnim napadom uzdrmava Puljanina, a sudac Tomislav Novosel odlučio je "brojati" Mikeliću. Nakon tog napada uslijedio je još jedan (krošei i koljeno), a Mikelićev kut odlučio je ubaciti ručnik u ring čime je borba završena već u prvoj rundi.

"Nije bilo pritiska, osjećao sam se ugodno. Sretan sam zbog pobjede" izjavio je Krajinović nakon svoje pobjede.

Linker
21. rujan 2024 20:17