K1 i Boks

(VIDEO) Legendarni Mladen Brestovac ‘otplesao‘ je svoj posljednji ples: Strahovitim udarcem slomio je Francuzu ruku

Mladen Brestovac

 SCREENSHOT (GLORY KICKBOXING)
Večeras su obrisi zagrebačke Arene otpratili velikog Mladena Brestovca u borilačku mirovinu

Nakon Plazibatovog otkazivanja nastupa na večerašnjem Gloryju 95 u Areni Zagreb, legendarni hrvatski kickboksač Mladen "Scorpion Sting" Brestovac (56-14-1, 37 KO) postao je glavni "privlačni faktor" za domaće i regionalne fanove. Večerašnjim je mečom odlučio staviti posljednji pečat na svoju karijeru u kojoj je mnogo puta pokazao raskoš svoje udaračke moći. Mnogi će pamtiti Mladenove "high kickove" koji je, nakon mitskog Mirka "Cro Copa" Filipovića, odlučno održao plamen hrvatskog kickboksa.

Posljednji je meč odradio još 2018. godine na FFC 31 priredbi u Las Vegasu, a tada je nokautirao Jhonatu Diaza. Prvotno je Brestovac trebao ukrstiti rukavice s Vladimirom Tokom, no on se povukao zbog ozljede. Gloryjevi "matchmakeri" su očito bili svjesni koju težinu nosi ime Mladena Brestovca u regionalnim okvirima, te su ekspresno pronašli zamjenskog borca. Radi se Karimu Dianu (16-13, 3 KO). Radi se o osjetno nižem borcu (188 cm) od Brestovca, a njegov omjer implicira da se radi o borcu koji zna borbu privesti do samog kraja.

71. ples - ujedno i posljednji

"Čovjek mora imati kaos u sebi da bi mogao roditi zvijezdu koja pleše," misao je koju je upotrijebio najprovokativniji um i jedan od nautjecajnijih mislilaca 19. stoljeća - Friedrich Wilhelm Nietzsche. Kroz svoju karijeru, Brestovac je prolazio kroz nebrojene unutarnje borbe, uspona i padova, a ovi posljednji trenutci u ringu postaju kulminacija svega što je prošao. Kaos unutarnjih izazova stvara posljednji ples – borba koja će ga zauvijek obilježiti kao zvijezdu koja blista na kraju svoje karijere.

Brestovac je fizički puno impozantniji, a započeo je borbu, u za sebe specifičnom - kontra gardu. Na početku smo vidjeli klinč, Brestovac se uspio "othrvati" te je lijevim kickom zahvatio Dianovu desnu ruku koja je vjerojatno - slomljena.

image

Karim Dian

SCREENSHOT (GLORY KICKBOXING)

"Hvala svima što ste došli. Posebna zahvala mojoj obitelji i Spartan Gymu," rekao je kratko Zagrepčanin koji se ovom pobjedom oprostio od sporta.

Linker
22. rujan 2024 00:22