Pripremila i snimila: Berislava Picek/Hanza Media

RAMSTEK U ZELENOM

Za 4 osobe
  • 1 avokado
  • 1 naranča
  • 1 ramstek
  • 1 svijetlo zelena tikvica
  • 1 šalica kuhanog kus-kusa
  • limunov sok
  • maslinovo ulje
  • listići mente

Priprema:

  1. Ramstek mora odležati u ulju. Ne solite ga prije pečenja.
  2. Na vrućoj tavi pecite ga po 2 minute sa svake stane kako bi ostao ružičast.
  3. Ispečenog posolite, omotajte folijom i ostavite da odmori par minuta prije nego što ćete ga narezati.
  4. Tikvice nožem za sir narežite na tanke široke trakice. Ispržite ih u wok tavi na sezamovom ulju i ocijedite.
  5. Avokado narežite i narezane dijelove premažite limunovim sokom da ne potamne.
  6. Naranču ogulite da ostane samo meso, kus-kus natopite u vrućoj vodi da nabubri.
  7. Slažite: topli kus-kus, na njega tople tikvice, hladni avokado i toplo meso.
  8. Začinite preljevom od limuna, maslinova ulja i nasjeckane mente.

Linker
08. studeni 2024 07:54