Čokoladni tartufi izgledaju doista luksuzno

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Desert koji izgleda luksuzno

Napravite čokoladne tartufe prema receptu Marthe Stewart - potrebna su vam samo četiri sastojka!

Jednostavan recept za čokoladne tartufe koji će oduševiti sve ljubitelje belgijskih i francuskih slastica

Čokoladni tartufi spadaju među deserte koji uvijek izgledaju skupocjeno. Ako se odlučite za one belgijske ili francuske, oni zaista i jesu. Međutim, ako vi želite iznenaditi svoje goste ovim ukusnim desertom, ne morate izdvojiti puno novaca jer vam recept Marthe Stewart može pomoći da ih sami napravite. Najbolja stvar kod ovog recepta? Potrebna su vam samo četiri sastojka.

Sastojci

  • 100 g tučenog vrhnja
  • 100 g čokolade
  • kakao prah
  • prstohvat soli

Ova mjera dovoljna je za 10 čokoladnih tartufa. Isto tako, odaberite okus čokolade koji vam se najviše sviđa jer će vam o njemu ovisiti i okus sami tartufa. Ako ste ljubitelj gorke čokolade, odaberite onu s puno kakaa. Ako pak volite mliječnu čokoladu, odaberite nju.


Priprema

1. Tučeno vrhnje i sol stavite na laganu vatru dok ne zakuha. Pazite na toplinu, miješajte povremeno kako biste spriječili stvaranje kreme.

2. Tučenom vrhnju i soli dodajte čokoladu nasjeckanu na sitne komadiće. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i krema (ganache) ne ujednači. Gotovo je kad je krema bez komadića čokolade i grudica.

3. Stavite ju u hladnjak na minimalno dva sata ili dok se potpuno ne stvrdne. Potom tartufe možete oblikovati koristeći čajnu žličicu. Još ćete lakše oblikovati ako imate grabilicu za sladoled. Nemojte se brinuti ako nisu svi jednake veličine.

4. Svaki tartuf uvaljajte u kakao i dodatno ga oblikujte prstima.

5. Nakon što ste svaki uvaljali u kakao, stavite ih u hladnjak kako bi zadržali oblik. Spremni su za posluživanje!

Najbolje je staviti ih u hermetičku posudu, u njoj mogu trajati do dva tjedna.

Linker
16. rujan 2024 17:11