Neka vam ovaj aromatični i osvježavajući recept posluži kao inspiracija da svoj svakodnevni jelovnik obogatite citrusima.
Imamo sjajnu ideju za zimsku salatu s narančom, grejpom i medenim preljevom.
Sastojci:
Za preljev:
- 1/4 čaše ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 jušne žlice svježe iscijeđenog soka naranče
- 1 jušna žlica svježe iscijeđenog soka limuna
- 1 jušna žlica bijelog vinskog octa
- 1 i 1/2 jušna žlica meda
- 1 čajna žličica naribane korice limuna
- 1 čajna žličica senfa
- svježe mljeveni crni papar
- sol
Za salatu:
- 2 crvene naranče
- 2 obične naranče
- 1 crveni grejp
- 1 komora
- mala glavica radiča
- 1/4 šalice pistacija (cijelih ili nasjeckanih)
- 1/4 šalice svježih listića mente za ukrašavanje
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sok naranče i limuna, ocat, med, koricu limuna i senf. Dobro promiješajte, kušajte i dodajte soli i papra prema potrebi. Poklopite i stavite u hladnjak do posluživanja.
- Oštrim nožem ogulite naranče i očistite ih od bijele kožice. Narežite ih na kolutove debljine pola centimetra. Na isti način ogulite i očistite grejp, a zatim ga narežite na kriške.
- Grančice komorača odrežite i spremite za neko drugo jelo. Odrežite korijen i glavicu potom narežite po duljini na četvrtine, a zatim na tanke trakice.
- Listovima crvenog radiča obložite zdjelu za posluživanje, a zatim sredinu ispunite slojevima citrusa i komorača. Ukrasite nasjeckanim ili cijelim pistacijama i listićima mente. Držite u hladnjaku do posluživanja, a prije nego što iznesete salatu na stol, začinite je preljevom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....