UFC

(VIDEO) ‘Ivan Erslan, UFC borac. Kako dobro zvuči!‘: Pogledajte prvi ovotjedni vlog ususret Erslanovom UFC debiju

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Fightroom)
32-godišnjeg borca iz zagrebačkog ATT-ja čeka najveći meč u dosadašnjoj karijeri

Napokon, nakon više od osam godina, Hrvatska će ponovno imati svog predstavnika na UFC-ovom eventu. Ivan Erslan u subotu navečer nastupit će na UFC Fight Night 243 eventu koji će se održati u Parizu, a protivnik će mu biti Ion Cutelaba.

"Ivan Erslan, UFC-ov borac. Kako dobro zvuči.", riječi su kojima započinje Fightroomov vlog koji će pratiti Erslana tijekom "fight weeka".

Potpis ugovora s UFC-om kruna je dugogodišnjeg mukotrpnog rada koji su uložili Ivan Erslan i njegovi treneri iz zagrebačkog American Top Teama. Ukupno 18 mečeva Ivan je odradio prije nego je konačno osigurao ugovor s najvećom svjetskom MMA organizacijom, a odmah u debiju čeka ga vrlo zvučno i respektabilno ime.

Ion Cutelaba borac je iza kojeg je čak 16 nastupa u UFC-u (6-9-1), a iako češče gubi nego pobjeđuje unutar UFC-ovog kaveza, Cutelaba je na svoj dan nezgodan protivnik za bilo kojeg borca na svijetu. Moldavac se može pohvaliti pobjedama nad nekim vrlo dobrim borcima kao što su Devin Clark, Gadzhimurad Antigulov, Luis Henrique da Silva, ali i Khalil Rountree, borac koji će se početkom desetog mjeseca boriti za UFC-ov pojas u poluteškoj kategoriji.

Svjestan je Erslan koliko težak ispit ga čeka, a za svoj prvi nastup u UFC-u, Ivan se dugo pripremao na Floridi, unutar matične dvorane American Top Teama. Dva i pol mjeseca Erslan je odrađivao pripreme u jednoj od najboljih i najpoznatijih MMA dvorana na svijetu, a svoj ostanak tamo malo je produljio jer su se mijenjali njegovi planovi.

"Trebao je biti FNC Pula, a na kraju je UFC Pariz pa smo malo produljili pripreme. Jedva sam čekao vratiti se. Psihički je bilo napornije nego fizički. Cijelo vrijeme si u četiri zida. Vani je prevruće za izaći. Ako izađeš van, odmah si mokar i ‘mrtav‘. Držao sam se klime, dvorane, shopping centara i napokon sam sada tu (u Zagrebu).", rekao je Ivan.

Kroz ovaj vrlo interesantan videouradak možete pogledati dio Erslanovog treninga s Draženom Forgačem, ali tu je i Erslanov odlazak na sređivanje brade, kao i vožnja automobilom tijekom koje otkriva kako je došlo do potpisa ugovora s UFC-om, kako se osjećao na Miamiju itd.

Kad su u pitanju same pripreme, Erslan je više nego zadovoljan odrađenim poslom. Okružen vrhunskim borcima na Floridi, Erslan je iz dana u dan napredovao i maksimalno izbrusio svoje vještine za najveći meč u dosadašnjoj karijeri.

"U svim segmentima osjećam se bolje i naprednije. Bolje prolazim na treninzima, vidim da napredujem i svaki put se vratim bolji iz Miamija. Jako sam zadovoljan, spreman sam na sve. Sparirao sam sa svima, sve sam prošao i trebalo bi biti top, bez nekih iznenađenja u kavezu. Vidjet ćemo u subotu, isto i on razmišlja. Možda vjeruje da ga čeka lak meč, ali u subotu se ‘mrtvi broje‘. Ja vjerujem u sebe.", poručuje Ivan.

Nećemo vam otkriti kompletan sadržaj Fightroomovog videa, jer time kvarimo doživljaj gledanja. Video je ispod ovog teksta, a Ivana Erslana tijekom "fight weeka", ali i samog eventa, detaljno ćemo pratiti na našem portalu.

Linker
23. rujan 2024 14:10