UFC

(VIDEO) Erslanov protivnik ljubitelj je zastrašivanja suparnika: Prisjetite se kako ga je ušutkao Glover Teixeira

Glover Teixeira i Ion Cutelaba

 Screenshot (youtube, Spewee Memes)
Ion Cutelaba puno energije ulaže u sučeljavanja sa svojim protivnicima

Teško je Ivan Erslan mogao dobiti boljeg i zanimljivijeg protivnika za svoj UFC debi. Ion Cutelaba, 30-godišnji poluteškaš iz Moldavije borac je koji će pokušati zagorčati Erslanov debi u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji. Zašto je Cutelaba "savršen" protivnik za debi?

Prije svega, moramo imati na umu da Erslan zasad nije veliko ime u UFC-ovim okvirima i nije mogao već u debiju očekivati top 15 protivnika. Međutim, Ion Cutelaba jedan je od popularnijih boraca među nerangiranim poluteškašima.

Moldavac pažnju fanova privlači svojim atraktivnim stilom borbe i čak 13 od ukupno 17 pobjeda upisao je nokautom. Jako rijetko Cutelabini mečevi bivaju dosadnim, a dobra je stvar da Cutelaba ipak nije elitni borac. Erslan tako za protivnika ima atraktivnog i popularnog borca, ali itekako pobjedivog.

Ono što Cutelabu također čini popularnim i zanimljivim svakako je i njegova osobnost. Ion nosi nadimak "The Hulk" i često se na ceremonijalnom vaganju pojavljuje obojan u zelenu boju, baš u skladu sa svojim nadimkom. Pokušaj zastrašivanja protivnika još je jedan od zaštitnih znakova Iona Cutelabe.

"Hulk" svakom sučeljavanju pristupa jako energično, voli se unositi u lice i pokušati ishoditi nekakvu reakciju od strane protivnika. Takav pristup prati ga i i tijekom najavljivanja boraca unutar kaveza. Nerijetko će Cutelaba odšetati na suprotnu stranu kaveza, unijeti se u lice svom protivniku i pokušati ga dodatno zastrašiti pred sam početak meča.

Nešto takvo pokušao je i uoči meča koji je 2019. godine odradio protiv Glovera Teixeire. Strašno samouvjereno izgledao je Cutelaba, a rukom je signalizirao Gloveru kako će mu "prerezati grkljan". No, reakcija Glovera Teixeire također je zanimljiva.

"Ne danas." (‘Not today‘), ponovio je Glover nekoliko puta, a Cutelaba ga ni najmanje nije uspio prestrašiti.

Dobro je Moldavac ipak započeo taj meč. Tijekom prve runde obranio je svih pet Gloverovih pokušaja rušenja, a sjajno pogođenim "spinning backfistom" uzdrmao je Glovera i čisto uzeo prvu rundu. "Stari lisac" Glover Teixeira majstor je preokreta, a preokrenuo je i taj meč s Cutelabom.

Mučio se Glover pokušavajući srušiti Cutelabu i tijekom druge runde, ali sredinom runde veže lijepu boksačku kombinaciju nakon koje Cutelaba završava na tlu. Velika razlika u BJJ vještinama brzo se očitovala. Glover je u vrlo kratkom roku uzeo leđa Cutelabi, zaključao je stražnje gušenje i prisilio ga na predaju.

image

Glover Teixeira (gornji) vs. Ion Cutelaba (donji)

Michael Reaves/Getty images/Profimedia

Društvenim mrežama tada su kružile snimke Cutelabinog pokušaja zastrašivanja nakon kojeg je uslijedio poraz prekidom. Nije zgoreg podsjetiti se na to uoči Cutelabinog meča s Erslanom, jer ne sumnjamo da će Ion pokušati zastrašiti i našeg Ivana.

Nadamo se kako će i Erslan reagirati jednako kao Glover te će ušutkati ovog vrlo energičnog Moldavca.

Linker
24. rujan 2024 11:21