UFC

Leon Edwards otvoren za borbu protiv Makhacheva, ali i za prelazak u srednju kategoriju: ‘Zašto ne postići nešto veliko?‘

 Leon Edwards 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC će zasigurno u jednom trenutku biti zainteresiran za nešto od navedenog, no kako je i sam Edwards rekao, posla u svojoj kategoriji još itekako ima

Za nešto više od dva tjedna, UFC-ovog prvaka u velter kategoriji čeka novi izazov i novi pokušaj da ostane na tronu. Leon Edwards na UFC 304 priredbi borit će se protiv Belala Muhammada, a nakon toga ne bi imao ništa protiv izleta u neku drugu kategoriju.

Islam Makhachev nekoliko puta do sada spominjao je velter kategoriju, a jučer je Edwards rekao da je za to zainteresiran. Osim toga, zainteresiran je i da se okuša u kategoriji iznad, odnosno u srednjoj, jer kako kaže, želi postići nešto veliko.

‘‘To je moj cilj. Očito, moj prvi cilj bio je doći do UFC-ovog pojasa, a sada sam to i uspio. Moram si naći neki novi cilj koji će me tjerati da ustajem ujutro i da pokušam ostvariti to što želim ostvariti. Brojeve, novac, ‘pound for pound‘ rang‘‘, rekao je Edwards u intervjuu za TalkSport.

‘‘Sigurno sam zainteresiran za Makhacheva također. Obojica imamo posla u svojim kategorijama. Imam osjećaj da se Islam tek sad borio protiv prvog borca lake kategorije, Dustina. Također, u budućnosti se vidim kako prelazim u kategoriju iznad i kako se borim za pojas u srednjoj kategoriji. Imam sve što mi je potrebno u vidu vještina i veličine, zašto ne bih lovio nešto veliko?‘‘, zapitao se prvak.

UFC će zasigurno u jednom trenutku biti zainteresiran za nešto od navedenog, no kako je i sam Edwards rekao, posla u svojoj kategoriji još itekako ima. Bude li još neko vrijeme vladao kategorijom i bude li i dalje pobjeđivao, nema sumnje da će mu se želje i ispuniti.

Linker
16. rujan 2024 03:25