UFC

‘Makhachev je presitan za poraziti Leona Edwardsa. Vidjeli smo ga kako ga je namučio manji tip poput Poiriera‘

Islam Makhachev

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Rafael dos Anjos ne daje previše šanse Islamu Makhachevu u potencijalnom napadu na pojas velter kategorije

Islam Makhachev u desetom mjesecu 2022. godine preuzeo je tron UFC-ove lake kategorije. Nakon deset uzastopnih pobjeda, Islam je konačno dočekao zasluženi napad na pojas, deklasirao je Charlesa Oliveiru i postao je novim prvakom UFC-ove lake kategorije.

Tri obrane pojasa upisao je Makhachev u periodu koji je uslijedio, a dojam je kako u ovom trenutku rijetko koji borac lake kategorije ima šanse ugroziti Makhacheva i svrgnuti ga s trona.

Sve to navodi Islama da motivaciju traži negdje drugdje, odnosno u višoj kategoriji. Makhachev je više puta istaknuo kako želi napasti pojas u kategoriji do 77 kilograma. Leon Edwards aktualni je prvak te kategorije, a meč između njega i Makhacheva bio bi prava poslastica. Obojica kotiraju kao ponajbolji svjetski borci u ovom trenutku, kompletni su u svim segmentima borbe i bilo bi to jedno od najkvalitetnijih mogućih uparivanja u ovom trenutku.

No, legendarni UFC-ov borac Rafael dos Anjos smatra kako bi Makhachev ‘‘zagrizao više nego što može prožvakati‘‘ ako bi se odvažio na meč protiv Edwardsa.

‘‘Sjećam se kad sam ja prešao u višu kategoriju, borio sam se sa svim izazivačima. Kada pređete u višu kategoriju i odmah napadnete titulu, naravno da imate veće šanse postati prvakom. Ali mislim da Islam unatoč dobrom nizu ne može poraziti Leona Edwardsa i postati prvakom dvaju kategorija.‘‘

‘‘Smatram da je presudna razlika u fizičkoj veličini. Leon je puno veći tip, a vidjeli smo kako i manji tipovi poput Poiriera mogu prouzročiti probleme Islamu Makhachevu. Poirier je čvrst, ali nekoć se borio u perolakoj kategoriji i namučio je Islama. Leon je znatno krupniji tip, Makhachev je premali.‘‘, rekao je RDA u razgovoru za Submission Radio.

Dos Anjos dobro poznaje vještine Leona Edwardsa, jer u sedmom mjesecu 2019. godine dijelio je kavez s aktualnim prvakom velter kategorije. Nakon pet iscrpljujućih rundi, Edwards je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (50-45, 49-46 x2). RDA nije imao priliku dijeliti kavez s Makhachevim, ali upoznat je s njegovom fizičkom veličinom i ne vjeruje da Islam može ugroziti borca poput Edwardsa.

Linker
19. rujan 2024 06:00