K1 i Boks

(VIDEO) Fantastičan početak glavnog dijela Gloryja 95! Andrej Kedveš i Miloš Cvjetićanin nokautima do pobjede!

Andrej Kedveš

 Screenshot/GLORY
Glavni dio večeri Gloryjeve priredbe u Zagrebu počeo je na najbolji mogući način!

Nakon fantastičnog uvodnog dijela, vrijeme je za glavni dio večeri Glory 95 priredbe u zagrebačkoj Areni. Prva borba glavnog dijela održala se u poluteškoj kategoriji, to je bio okršaj između srpskog borca Miloša Cvjetićanina i nigerijskog predstavnika Jimmyja Livinusa. Oba borca po prvi puta su nastupili u Gloryju.

Borba je započela dugačkim ‘‘front kickovima‘‘ kojima je Livinus držao Cvjetićanina na distanci, ali ubrzo je borac iz Novog Sada pronašao način kako da se približi svom suparniku - širokim desnim krošeima.

image

Miloš Cvjetićanin vs Jimmy Livinus

Screenshot/GLORY

Vrlo brzo, nakon nešto više od minute, upravo jedan od tih silovitih krošea je pogodio svoju metu i uzdrmao Nigerijca, a odmah zatim u stilu Mikea Tysona, Cvjetićanin je povezao i težak aperkat koji šalje Livinusa na pod.

image

Miloš Cvjetićanin vs Jimmy Livinus

Screenshot/GLORY

Nakon prvog brojanja srpski borac nije oklijevao, pritisnuo je svog suparnika u kut ringa i sasuo pravu paljbu, a sudac se odlučuje na drugo brojanje. Nigerijski borac nije pronašao izlaz iz teške situacije, Cvjetićanin opet pritišće i presudni desni kroše šalje Livinusa na pod po treći put u prvoj rundi. Tri nokdauna u jednoj rundi znače pobjedu tehničkim nokautom - fantastičan i ekspresan nastup srpskog poluteškaša, prva Glory pobjeda i 11. ukupno u njegovoj profesionalnoj karijeri. Video pogledajte niže.

Druga borba glavnog dijela večeri se održala u lakoj kategoriji, 27-godišnji Đakovčanin Andrej ‘‘AK-47‘‘ Kedveš ušao je u ring protiv francuskog predstavnika Guerrica Billeta.

Nakon podjednake prve runde sudci su dali prednost hrvatskom borcu 10-9. Iako su oba borca bila aktivna i pritiskala prema naprijed, Kedveš je uputio više čistih udaraca, pogotovo ‘‘kickova‘‘ od čega je i jedan jako lijepi desni ‘‘high kick‘‘ savršeno našao svoju metu - Billetovu glavu.

U drugoj rundi Kedveš je demonstrirao sve moguće tehnike u svom arsenalu, nožne i ručne tehnike iz okreta, udarci u potkoljenicu (‘‘calf kickovi‘‘), koljena... Odlična runda za domaćeg borca, sveukupan rezultat 20-18 za Hrvata.

image

Andrej Kedveš vs Guerric Billet

Screenshot/GLORY

U trećoj rundi Kedveš nastavlja pojačavati tempo i ubrzo dolazi do prvog brojanja, Billet pada na pod nakon teškog ‘‘low kicka‘‘. ‘‘AK-47‘‘ je namirisao krv i nastavlja s oštrim udarcima po nogama. Nakon prave kiše udaraca ubrzo dolazi do drugog, a zatim i trećeg odbrojavanja zbog nemilosrdnih ‘‘low kickova‘‘. Fantastičan nastup mladog Slavonca kojim je upisao svoju najveću pobjedu u karijeri. Video pogledajte ispod.

Linker
21. rujan 2024 23:57