HIT!

Zasitno i brzo gotovo! Salata s hrskavim krumpirom, jajima i mladim lukom

 Lauripatterson/Getty Images
Napravite gusti umak, pripremiti krumpir, dodajte jaja, začinsko bilje, ohladite i uživajte

Trebat će vam:

600 g malih krumpira (baby krumpir ili mladi krumpir)

2 žlice maslinovog ulja

sol i papar po ukusu

½ žličice češnjaka u prahu

½ žličice dimljene paprike

3 tvrdo kuhana jaja (narezana na kockice)

3 žlice majoneze

1 žličica senfa

1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka

3 mlada luka (sitno nasjeckana)

1 žlica svježeg kopra ili peršina (sitno nasjeckanog)

Priprema:

Stavite krumpire u lonac s hladnom, posoljenom vodom i kuhajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedite i pustite da se malo ohlade. Stavite krumpire na lim za pečenje obložen papirom. Lagano ih zgnječite vilicom ili dnom čaše. Premažite maslinovim uljem, pospite solju, paprom, češnjakom u prahu i dimljenom paprikom. Pecite u pećnici na 220 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne postanu hrskavi. U zdjeli pomiješajte majonezu, senf i jabučni ocat (ili limunov sok). U veliku zdjelu stavite pečeni krumpir, narezana jaja, mladi luk i začinsko bilje. Prelijte umakom i lagano promiješajte. Poslužite odmah, toplo ili na sobnoj temperaturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. ožujak 2025 07:42