
Trebat će vam:
600 g malih krumpira (baby krumpir ili mladi krumpir)
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice dimljene paprike
3 tvrdo kuhana jaja (narezana na kockice)
3 žlice majoneze
1 žličica senfa
1 žlica jabučnog octa ili limunovog soka
3 mlada luka (sitno nasjeckana)
1 žlica svježeg kopra ili peršina (sitno nasjeckanog)
Priprema:
Stavite krumpire u lonac s hladnom, posoljenom vodom i kuhajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Ocijedite i pustite da se malo ohlade. Stavite krumpire na lim za pečenje obložen papirom. Lagano ih zgnječite vilicom ili dnom čaše. Premažite maslinovim uljem, pospite solju, paprom, češnjakom u prahu i dimljenom paprikom. Pecite u pećnici na 220 stupnjeva oko 15-20 minuta dok ne postanu hrskavi. U zdjeli pomiješajte majonezu, senf i jabučni ocat (ili limunov sok). U veliku zdjelu stavite pečeni krumpir, narezana jaja, mladi luk i začinsko bilje. Prelijte umakom i lagano promiješajte. Poslužite odmah, toplo ili na sobnoj temperaturi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....