
Ovaj soufflé od špinata s tvrdim kuhanim jajima prava je harmonija okusa i tekstura - lagana, prozračna kora od špinata, bogat i kremast nadjev od sira te nježna jaja koja se savršeno uklapaju u svaki zalogaj. Osim što je vizualno atraktivan, ovaj recept donosi i obilje hranjivih sastojaka, idealnih za uravnotežen obrok. Bilo da ga poslužite kao predjelo, lagani ručak ili efektan dodatak svečanom stolu, ovaj soufflé oduševit će i velike i male svojom jednostavnošću.
SOUFFLÉ OD ŠPINATA S TVRDO KUHANIM JAJIMA
Trebat će vam (za 4 osobe):
500 g špinata
125 g maslaca
4 jaja
60 g brašna
200 ml mlijeka
sol
papar
Za nadjev:
300 g krem sira
4 tvrdo kuhana jaja
Priprema:
Očistite i nasjeckajte špinat, iscijedite rukama, dodajte otopljeni maslac, pospite sa 30 g brašna, posolite i izmiješajte. Stavite špinat u lim, na masni papir u pećnicu na 180 °C da ispari voda. Razmutite jaja, dodajte mlijeko i preostalo brašno, začinite solju i po želji paprom. Kad iz špinata ispari voda, zalijte smjesom jaja i nastavite peći dok ne porumeni. Koru prebacite na prozirnu foliju, premažite krem sirom, poslažite polovice tvrdo kuhanih jaja, zarolajte. Režite na deblje šnite i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....