Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g slatkog vrhnja
- 2 žumanjka
- 1 grančica dugačka 5 cm, svježeg ružmarina
- 1 žličica svježe nešpricane korice od limuna
- 250 g bijele čokolade
- 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- šareni papar, iz mlinca, za posluživanje
Priprema
1. korak
250 g slatkog vrhnja zakuhajte sa koricom limuna i grančicom ružmarina. Kada provrije, maknite sa vatre, pa pustite 5 minuta.
2. korak
Procijedite, pa ponovno zakuhajte vrhnje. Maknite ga sa vatre pa pažljivo prelijte preko žumanjaka i miješajte da se sve sjedini, pazeći da žumanjci ne koaguliraju. Dodajte bijelu čokoladu koju ste prethodno natrgali na komadiće dok se u potpunosti ne otopi.Na kraju dodajte maslinovo ulje, ponovno promiješajte i stavite sa strane da se krema malo ohladi.
3. korak
250 g preostalog slatkog vrhnja umutite u šlag pa pažljivo špatulom miješajte sa kremom od bijele čokolade dok se obje smjese lijepo ne sjedine. Spremite sladoled u zamrzivač na nekoliko sati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....