Kuhaj bolje

Ovakvo grah varivo vjerojatno još niste jeli, a sat vreman dijeli vas od posebnog gastronomskog iskustva

 Bhofack2/Getty Images

Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme kuhanja: 1 sat
Porcije: 4

GRAH S MLJEVENIM MESOM NA ŽLICU
Trebat će vam:
1 veliki luk
3 režnja češnjaka
300 g mljevene junetine
2 konzerve graha (ili kuhani grah)
1 manja konzerva kukuruza (po želji)
2 mrkve
1 žličica kumina
1 žličica čilija ili jedna čili papričica
1 žličica timijana
1 lovorov list
1 žličica dimljene ili obične crvene mljevene paprike
100 g cheddar sira
voda ili mesni temeljac
tostirani kruh
sol i papar


Priprema:
Na ulju najprije pirjajte luk, a kada poprimi boju, dodajte mu protisnuti češnjak. Na to dodajte mljevenu junetinu i pržite dok ne poprimi boju. Ubacite i sitno sjeckanu mrkvu. Dodajte kumin, crvenu papriku, čili ako ga koristite, timijan, lovorov list, sol i papar pa podlijte vodom ili temeljcem toliko da prekrije sve sastojke. Kuhajte dok mrkva ne omekša, a zatim dodajte grah koji ste najprije isprali. Ako koristite kukuruz, sada dodajte i njega. Sve dobro promiješajte, po potrebi dodajte još tekućine, probajte, dodajte začine i kuhajte još 10-ak minuta ili dok se tekućina malo ne izreducira i dobijete nešto gušće jušno jelo. Podijelite ga u tanjure, pospite ribanim cheddarom i poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2025 08:42