
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme kuhanja: 30 minuta
Broj porcija: 3-4
JUHA S KRUMPIROM I GRAŠKOM
Trebat će vam:
1 luk
2 krumpira
250 g graška
100 g slanine
2 režnja češnjaka
maslinovo ulje
sol i papar
temeljac ili voda
začini prema želji (timijan, slatka paprika, peršin...)
Priprema:
Na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti češnjak i slaninu narezanu na kockice. Na to dodajte krumpir i podlijte temeljcem ili vodom. Pustite da se krčka dok krumpir do pola ne omekša. Dodajte grašak. Dio krumpira izvadite i blendajte ga s malo tekućine. Vratite u lonac. Dodajte sol i papar. Prema želji, dodatno začinite timijanom, slatkom paprikom... Kuhajte još 2-3 minute pa maknite s vatre.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....