ŠTO KUHATI?

Krpice sa zeljem, faširanci s pire krumpirom i pita sa sirom i špinatom favoriti su s ovotjednog menija

Osim toga, kuhamo još i varivo s keljom, kobasice s kiselim kupusom, juhu s lososom i krumpirom i rižu s mesnim umakom

Kada je u pitanju ručak, tjedan započinjemo s dva klasika - krpicama sa zeljem i faširancima s pire krumpirom. Sredinu radnog tjedna rezervirali smo, kao i obično, za dobro varivo, a u četvrtak se vraćamo zimi i zimskim guštima pa radimo kobasice s kiselim kupusom. Kraj radnog tjedna slavimo dobrom i malo drugačijom ribljom juhom, a za vikend radimo pitu sa sirom i špinatom i rižu s mesnim umakom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Krpice sa zeljem klasik su koji nikada ne razočara i odličan primjer kako od tek nekoliko sastojaka možete napraviti predobar ručak. Posebice ako ih radite od tjestenine koju ste umijesili sami.

KRPICE SA ZELJEM

image
Julia Nagy/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Još jedan svevremenski klasik su i faširanci s pire krumpirom. Priprema ovog jela ne oduzima previše vremena, a svi ga vole i okupljene za stolom često veseli i kad poneki faširanac ostane pa ga upakirati mogu i u sendvič.

FAŠIRANCI I PIRE KRUMPIR

image
Alleko/Getty Images

SRIJEDA

Kada pomislimo na zasitno varivo, uvijek je to neka varijanta s grahom i mesnim dodatkom. Ovog puta kombiniramo piletinu, kelj i grah i radimo ručak koji, ako se pripremi u većoj količini, može potrajati i dva dana. Sve što će vam uz tanjur ovog variva trebati bit će još samo kriška dobrog kruha.

VARIVO S KELJOM, PILETINOM I GRAHOM

image
Oksanakiian/Getty Images

ČETVRTAK

Zimski klasik - kobasice s kiselim kupusom. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a dobit ćete fino, zasitno jelo u kojem možete uživati na klasičan način, na tanjuru, ali i upakirati ga u duguljasto pecivo pa napraviti dobar hot dog.

KOBASICE S KISELIM KUPUSOM

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

PETAK

U petak je na redu juha na malo drugačiji način, s lososom i krumpirom. Pripremite je na ovaj način i poslužite uz tostirani kruh natrljan maslacem i češnjakom i posipan s malo začinskog bilja, najbolje kopra ili peršina.

JUHA S LOSOSOM I KRUMPIROM

image
Oksanakiian/Getty Images

SUBOTA

Dobru pitu nikad ne odbijamo, posebice kada je napravimo sami u svojoj kuhinji. Ovog puta na redu je varijanta s kupovnim korama, ali naravno, tijesto uvijek možete napraviti i sami, bit će još slasnija.

PITA SA SIROM I ŠPINATOM

image
Katatonia82/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Nedjeljno pečenje ovog puta preskačemo i radimo jednostavan mesni umak. Osim riže, uz ovo jelo dobro će ići čitav niz priloga, od tjestenine, preko njoka, do heljde, prosa...

RIŽA S GUSTIM MESNIM UMAKOM

image
Mphillips007/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 10:09