7 JELA ZA 7 DANA

Ovaj tjedan kuhamo tjesteninu s krumpirom, a radimo i pohance s krumpirićima i brzu hrskavu piletinu

Uz to, na meniju su i dobra krem juha, grah s mljevenim mesom na žlicu, kozice sa začinskim biljem i hrskavi njoki

Povratak na posao nakon odmora na skijalištima ili burnog navijačkog vikenda nije lagan i baš zato pripremili smo nekoliko jednostavnih recepata i ideja za nadolazeći tjedan. U ponedjeljak tako pripremamo jelo koje vas neće koštati više od 3 eura, a za pripremu će vam trebati samo tjestenina i krumpir, zatim je na meniju brza, a hrskava i slasna piletina, a tu je i recept za juhu od cvjetače i poriluka. U četvrtak radimo hrskave njoke s gljivama i slaninom, a zatim su na redu kozice koje možete poslužiti uz čitav niz priloga, ali i grah s mljevenim mesom na žlicu te pohani kotleti s domaćim krumpirićima. Svi recepti čekaju vas u nastavku.

PONEDJELJAK

Kada ste posljednji put skuhali jelo u kojem se spajaju krumpir i tjestenina i koje, zapravo, kada malo bolje promislite, vole baš svi za stolom? Za pripremu će vam trebati tek nekoliko sastojaka, a najbolje od svega, ovaj ručak neće vas koštati više od 3 eura.

TJESTENINA S KRUMPIROM

image
Al62/Getty Images

UTORAK

Kada tražite ideju za jednostavan ručak, možda bi piletina pripremljena na ovaj način mogla biti dobar odabir. Nama je najdraža uz fini, kremasti rizi bizi i zdjelu zelene salate.

BRZA HRSKAVA PILETINA

image
Cavan Images/Getty Images

SRIJEDA

A kada vam se jede nešto na žlicu, kremasto, utješno i toplo, skuhajte fini juhu od cvjetače i poriluka. I vjerujte nam, svidjet će se i onima koji inače ne vole cvjetaču i poriluk.

JUHA OD CVJETAČE I PORILUKA

image
Mariha-kitchen/Getty Images

ČETVRTAK

Njoki su jedno od onih jela koje uopće nije komplicirano za pripremu kod kuće, a dobro se snalaze s gustim mesnim umacima, ali i jednostavnim dodacima kao što su gljive i slanina.

HRSKAVI NJOKI S GLJIVAMA I SLANINOM

image
Svetlana Monyakova/Getty Images/istockphoto

PETAK

Ako vam je ponestalo ideja za pripremu kozica, napravite ih na ovaj način, s puno začinskog bilja, pa poslužite uz prilog po želji. Kada su gotove, možete ih pomiješati s tjesteninom, ubaciti u kakav jednostavan rižoto ili im dodati kuhani krumpir i blitvu.

KOZICE SA ZAČINSKIM BILJEM

image
Grandriver/Getty Images

SUBOTA

Chilli con carne sada je već jedan od klasika, a u nastavku vam ostavljamo recept za našu izvedenicu. Poslužujemo ga uz tostirani kruh natrljan češnjakom, a idući dan ostatke pakiramo u tortilje.

GRAH S MLJEVENIM MESOM NA ŽLICU

image
Bhofack2/Getty Images

NEDJELJA

Pohanci nedjeljom neka ovog puta budu svinjetina, a sve zajedno, umjesto uz rizi bizi ili pire krumpir, poslužite uz domaće krumpiriće. Uz to, za savršen ručak, trebat će vam još samo tartar umak, malo limuna i zdjela zelene salate.

POHANI KOTLETI I DOMAĆI KRUMPIRIĆI

image
Tatiana Volgutova/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. veljača 2025 10:07