
Još jedan zimski tjedan započinjemo juhom od nedjeljnih ostataka, točnije juhom s dodatkom kuhane piletine, jaja i povrća, a zatim nastavljamo s pitom s bučom i slaninom. Sredinom radnog tjedna radimo pileću juhu s ječmom, a onda su na meniju pizza kruh i riba s limunom. Za vikend, pak, radimo gusti grah s kobasicom i složenac od mlinaca i puretine. Svi recepti vas čekaju u nastavku.
PONEDJELJAK
Kada vam ostane temeljca i malo piletine iz nedjelje juhe, od svega zajedno napravite finu juhu s rezancima i jajem koja će vas podsjetiti na ramen. Bogata, zasitna i ukusna, a gotova u 20-ak minuta.
UTORAK
Dobra pita uvijek je dobar odabir, posebice usred radnog tjedna kada ostatke vrlo lako možete spakirati u posudu za gablec pa ih ponijeti na posao. Ova s bučom i slaninom dobra je već sama za sebe, a još bolja uz sezonsku salatu ili čašu jogurta ili kefira.
SRIJEDA
Dobro jelo na žlicu sredinom radnog tjedna uvijek je dobra ideja, a ova gusta pileća juha s ječmom bit će mali odmak od klasičnih variva, ali će vas i dalje zasititi i, najvažnije, biti baš ukusna.
ČETVRTAK
Kada vam se ne mijesi tijesto za pizzu, a imate stari kruh, pizza kruh je uvijek dobra ideja. Koristiti možete umak od rajčice, sir i mesne ili riblje dodatke, a sve možete i ‘pojačati‘ dodatkom inćuna, maslina, kapara, pa čak i razbiti jaje na vrhu i sve dobro zapeći.
PETAK
Jednostavno, a bogato jelo bit će i riba s limunom. Kod ovog jela volimo to što možemo koristiti i pastrvu i losos, ali i oslić ili, primjerice, brancin.
SUBOTA
Tanjur dobrog graha s kobasicom nikad ne odbijamo, pa tako ni u ovoj varijanti. Ovog puta ne radimo ga na žlicu, već u njemu uživamo s komadom dobrog, tostiranog kruha u ruci, kako bismo mogli pokupiti sve ostatke s dna tanjura (i posude).
NEDJELJA
A kada vam se jedu mlinci, ali vam je već dosadila klasika, razmislite o pripremi ovog složenca od mlinaca i puretine. Nije previše kompliciran, relativno brzo je gotov, a ispada kremast i dobra alternativa, primjerice, lazanjama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....