Kada je u pitanju ručak, tjedan započinjemo s dva klasika - krpicama sa zeljem i faširancima s pire krumpirom. Sredinu radnog tjedna rezervirali smo, kao i obično, za dobro varivo, a u četvrtak se vraćamo zimi i zimskim guštima pa radimo kobasice s kiselim kupusom. Kraj radnog tjedna slavimo dobrom i malo drugačijom ribljom juhom, a za vikend radimo pitu sa sirom i špinatom i rižu s mesnim umakom. Svi recepti čekaju vas u nastavku.
PONEDJELJAK
Krpice sa zeljem klasik su koji nikada ne razočara i odličan primjer kako od tek nekoliko sastojaka možete napraviti predobar ručak. Posebice ako ih radite od tjestenine koju ste umijesili sami.
UTORAK
Još jedan svevremenski klasik su i faširanci s pire krumpirom. Priprema ovog jela ne oduzima previše vremena, a svi ga vole i okupljene za stolom često veseli i kad poneki faširanac ostane pa ga upakirati mogu i u sendvič.
SRIJEDA
Kada pomislimo na zasitno varivo, uvijek je to neka varijanta s grahom i mesnim dodatkom. Ovog puta kombiniramo piletinu, kelj i grah i radimo ručak koji, ako se pripremi u većoj količini, može potrajati i dva dana. Sve što će vam uz tanjur ovog variva trebati bit će još samo kriška dobrog kruha.
VARIVO S KELJOM, PILETINOM I GRAHOM
ČETVRTAK
Zimski klasik - kobasice s kiselim kupusom. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka, a dobit ćete fino, zasitno jelo u kojem možete uživati na klasičan način, na tanjuru, ali i upakirati ga u duguljasto pecivo pa napraviti dobar hot dog.
PETAK
U petak je na redu juha na malo drugačiji način, s lososom i krumpirom. Pripremite je na ovaj način i poslužite uz tostirani kruh natrljan maslacem i češnjakom i posipan s malo začinskog bilja, najbolje kopra ili peršina.
SUBOTA
Dobru pitu nikad ne odbijamo, posebice kada je napravimo sami u svojoj kuhinji. Ovog puta na redu je varijanta s kupovnim korama, ali naravno, tijesto uvijek možete napraviti i sami, bit će još slasnija.
NEDJELJA
Nedjeljno pečenje ovog puta preskačemo i radimo jednostavan mesni umak. Osim riže, uz ovo jelo dobro će ići čitav niz priloga, od tjestenine, preko njoka, do heljde, prosa...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....