
SLOŽENAC OD MLINACA I PURETINE
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 20 minuta
Porcija: 4
Trebat će vam:
500 g mlinaca
700 g purećih prsa
3 režnja češnjaka
2 žlice glatkog brašna
2 žlice maslaca
prstohvat muškatnog oraščića
500 ml mlijeka
sol i papar
voda
1 poriluk
200 g gljiva
ulje
maslac za premazivanje posude
200 g topivog sira (mozzarella, gouda, parmezan ili miks svega)
Priprema:
Puretinu narežite na kockice pa je začinite soli i paprom, i ispecite na tavi. Dodajte joj i nasjeckani češnjak, poriluk i gljive, pirjajte sve 10-ak minuta ili dok ne poprimi boju i maknite s vatre. Prema potrebi podlijte s malo vode ili bijelog vina. U posebnoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i kuhajte dok ne dobijete pastu i dok ne zamiriše. Podlijte toplim mlijekom i kuhajte uz neprestano miješanje dok ne dobijete gusti umak. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom. Kada je gotovo, pomiješajte s puretinom i povrćem. Mlince natrgajte na veće komade i potopite u vreloj slanoj vodi ili, još bolje, temeljcu. Posudu za pečenje premažite maslacem i na dno stavite malo umaka. Stavite zatim sloj natopljenih mlinaca, pa umak, pospite sirom pa ponovno dodajte mlince. Postupak ponavljajte dok ne ostanete bez sastojaka. Na kraju sve posipajte sirom i pecite na 200 stupnjeva 20-ak minuta. Prije posluživanja kratko ohladite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....