HRSKAVA I SLASNA

Dobru pitu nikad ne odbijamo, a ova sa sirom i špinatom jedan nam je uz favorita (uz jogurt, naravno)

Close-up pattern of traditional Bulgarian home-baked Banitsa (Pie with cheese and eggs). Food background

 Katatonia82/Getty Images/istockphoto
Ovog puta koristimo gotove kore za savijače, no tijesto vrlo lako, ako imate vremena, možete napraviti sami od brašna, vode, ulja i soli

Trebat će vam:

1 pakiranje gotovih kora za savijače (500 g)

500 g svježeg sira

500 g špinata

2 jaja

sol

maslac

mineralna voda

Priprema:

Od otopljenog maslaca, soli i vode napravite mješavinu. Špinat očistite i nasjeckajte pa ga kratko bacite na tavu s malo ulja i pustite da povene. Pomiješajte ga sa sirom, jajima i soli. Po potrebi dodajte i malo vrhnja ili jogurta. Svaku koru premažite mješavinom maslaca, soli i vode, premažite je i smjesom od sira i špinata, zarolajte i slažite u spiralu u kalup koji ste prethodno dobro nauljili ili premazali maslacem. Na kraju sve zajedno premažite mješavinom od maslaca i vode i pecite 40 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi boju. Izvadite, premažite s malo čistog otopljenog maslaca i poslužite uz jogurt ili kefir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. siječanj 2025 08:22