NOVO U PONUDI

Korica od sada nudi cheesecake, isprobali smo ga, a evo i zašto ćemo ga rado ponoviti

Za sve one koji vole okus cheesecakea odnedavno u Korici mogu probati njihovu interpretaciju ovog klasičnog deserta

Nedavno smo na Instagram profilu Korice primijetili jednu uzbudljivu novost, u svoju ponudu dodali su cheesecake! Kao prva artizanska pekara u Hrvatskoj, Korica je poznata po vrhunskoj kvaliteti svojih proizvoda, a s nekoliko lokacija u Zagrebu postala je jedno od omiljenih mjesta za ljubitelje dobrog kruha i peciva. Osim što neprestano iznenađuju novim pekarskim proizvodima, posljednjih nekoliko godina dio prihoda od prodaje baguetta doniraju Zakladi Solidarna, što je svakako pohvalno.

Kao ljubitelji cheesecakea, u kojem god on obliku došao, bilo to klasični njujorški, bucmasti japanski ili tamno zapečeni baskijski, nismo mogli odoljeti, a da ga ne isprobamo. Posebno nas je zaintrigiralo to što se ne radi o bilo kakvom cheesecakeu, već o verziji koju su sami osmislili.

image
Privatna Arhiva

Dan nam je bio prilično zgusnut pa smo u Martićevu stigli tek oko 13:30 sati. Na naše razočaranje, do tada su već sve prodali – očito je da je desert već stekao veliki broj obožavatelja. No, ljubazna prodavačica uputila nas je u Preradovićevu, gdje su ostala još posljednja dva komada. Nismo dvojili ni trena i odmah smo krenuli u potragu za (uskoro) našim cheesecakeom.

Tamo su nas dočekala ta posljednja dva primjerka, a već na prvi pogled bilo je jasno da je riječ o nečem drugačijem. Umjesto klasične verzije, Korica je osmislila lisnato pecivo punjenom kremastim filingom od sira posipano crumbleom, nešto nalik danskom pecivu. Kad smo ga prerezali, unutra nas je dočekala kremasta, svijetla krema od sira s dodatkom mirisne limunove korice. Bila je svilenkasta, bogata i nježno aromatična, iako možda mrvicu slađa nego što smo očekivali, no to je stvarno sitna zamjerka.

image
Privatna Arhiva

Posebnu čar ovom desertu dao je hrskavi crumble posipan po vrhu, koji je svaki zalogaj učinio još zanimljivijim i bogatijim. Tekstura je bila odlično izbalansirana – nježna krema, prozračno lisnato tijesto i hrskavi posip spajali su se u baš zanimljivu interpretaciju klasičnog deserta. Cijena od 4,20 eura nije zanemariva, ali s obzirom na kvalitetu, nismo požalili ni centa. Porcija nam je bila taman dovoljna da utaži želju za slatkim, a istovremeno nas je ostavila s osjećajem da bismo je rado ponovno pojeli.

image
Privatna Arhiva

Jedino što bismo napomenuli jest da je ovo pecivo najbolje konzumirati za stolom, jer je zbog lisnatog tijesta prilično krhko i moglo bi se teško jesti u hodu.

image
Privatna Arhiva

Osim što smo uživali u ovom jedinstvenom cheesecakeu, sada nas još više zanima što će Korica sljedeće smisliti. Možda će svoju verziju cheesecakea obogatiti voćnim notama, poput maline ili borovnice? Ili će dodati dašak luksuza s pistacijom? A možda će nas iznenaditi nekom potpuno novom interpretacijom klasičnih deserata, oblikovanom baš na njihov jedinstven način? Što god odluče, jedno je sigurno, rado ćemo se vratiti i probati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. veljača 2025 10:28