Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Zelena tjestenina s rajčicom

za 4 osobe

Za tjesteninu:

  • 50 dag brašna
  • 1/2 šalice usitnjenog špinata
  • malo soli
  • malo mlake vode

Priprema:

  1. Špinat skuhajte na pari sa žlicom ulja pa ga izblendajte.
  2. Zajedno s navedenim sastojcima umijesite tijesto pa ga ostavite u hladnjaku pola sata.
  3. Potom ga razvaljajte i režite oblike prema želji.

Za preljev:

  • 4 ljutike
  • 2 češnjaka
  • 50 dag pelata rajčice
  • 1 vezica lista peršina
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • cherry rajčice
  • sol

Priprema:

  1. Na ljutici i češnjaku ispirjajte pelate s dodatkom peršina i bosiljka, začinite solju i na kraju maslinovim uljem.
  2. Servirajte na toploj tjestenini s dodatkom cherry rajčica i svježeg bosiljka.

Linker
26. studeni 2024 00:03