Kad se kaže grickalica, jedna od prvih asocijacija je čips. Nema tko ga ne voli, pitanje je samo koji okus je nekome draži. No, čips se smatra jednom od najnezdravijih grickalica općenito. Ali ne ovi koje vam predlažemo. U njima možete uživati bez grižnje savjesti dok gledate utakmicu, radite na kompjutoru, a možete ih slobodno ponuditi i djeci iz jednostavnog razloga što su zdravi. A i super ukusni, hrskavi i zarazni, baš poput onog “pravog”, nepoželjnog čipsa.
ČIPS OD CIKLE
Naribajte na ribežu za zelje svježu ciklu, poprskajte ploške maslinovim uljem, solju, paprom te po želji mljevenim češnjakom i drugim začinima. Poslažite na lim za pečenje tako da se ploške ne preklapaju i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Na polovici pečenja okrenite ploške da se ravnomjerno ispeku. Ako je potrebno, pecite još pet minuta duže dok ne posmeđe. Posolite još jednom i poslužite.
ČIPS OD MRKVE
Odaberite što deblje mrkve, narežite ih na što tanje ploške (najbolje na ribežu za zelje), poprskajte ploške uljem, morskom soli, kuminom i cimetom, poslažite ih na papir za pečenje (bez preklapanja) i pecite na 200 stupnjeva (na polovici pečenja preokrenite ploške) dok ne postanu hrskave!
ČIPS OD ZELJA
Listove zelja istrgajte na veće komade (uklonite debeli dio u sredini), poprskajte maslinovim uljem, pospite parmezanom, soli i paprom. Poslažite listove na rešetku pećnice u jednom sloju i pecite u pećnici zagrijanoj na 250 stupnjeva dok ne poprime zlatnu boju i ne postanu hrskavi, za što je potrebno otprilike 30 do 40 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....