Foto: iStock
Crvena, sočna, puna vitamina

Punjene rajčice

4 osobe Vrijeme pripreme: 60 minuta

8 velikih rajčica
300 g mljevenog mesa
125 g mozzarella
2 glavice luka
3 češnja češnjaka
1 grančica peršina
1 grančica timijana
2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
maslinovo ulje
sol i papar
maslac

Priprema:

  • U tavi na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i kratko ga popržite često miješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar pa pirjajte 20-ak minuta.
  • U međuvremenu operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Izdubite meso rajčica i zajedno sa sokom stavite u zdjelicu. Rajčice iznutra blago posolite. Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice.
  • Maslacem premažite veću vatrostalnu posudu. Propirjano meso izmiješajte s mozzarellom, jajem i krušnim mrvicama pa sve dobro izmiješajte. Napunite rajčice pripremljenom smjesom i poklopite odrezanim poklopčićima te poslažite u vatrostalnu posudu. Između rajčica ulijte sok i izdubljeno mesom rajčica.
  • Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 190°C tridesetak minuta. Kao prilog poslužite rižu.
Linker
24. studeni 2024 22:46