8 velikih rajčica
300 g mljevenog mesa
125 g mozzarella
2 glavice luka
3 češnja češnjaka
1 grančica peršina
1 grančica timijana
2 žlice koncentrirane rajčice iz tube
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
maslinovo ulje
sol i papar
maslac
Priprema:
- U tavi na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk i češnjak. Dodajte mljeveno meso i kratko ga popržite često miješajući. Dodajte koncentrat rajčice, začinsko bilje, sol i papar pa pirjajte 20-ak minuta.
- U međuvremenu operite rajčice, odrežite im poklopčiće i stavite ih na stranu. Izdubite meso rajčica i zajedno sa sokom stavite u zdjelicu. Rajčice iznutra blago posolite. Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice.
- Maslacem premažite veću vatrostalnu posudu. Propirjano meso izmiješajte s mozzarellom, jajem i krušnim mrvicama pa sve dobro izmiješajte. Napunite rajčice pripremljenom smjesom i poklopite odrezanim poklopčićima te poslažite u vatrostalnu posudu. Između rajčica ulijte sok i izdubljeno mesom rajčica.
- Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 190°C tridesetak minuta. Kao prilog poslužite rižu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....