Brza jela su nam najdraža

 SHUTTERSTOCK
Obožavamo ih

Nikad brže i jednostavnije! Jela od samo nekoliko sastojaka gotova za manje od pola sata

Obroci od samo nekoliko sastojka u koje ćete se zaljubiti

Nakon napornog dana na poslu, zadnje što želimo je kuhati satima i pripremati razna jela. Nedostaje nam i ideja i energije. Međutim, tijelo traži svoje pa obično posegnemo za prerađenom hranom ili naručivanjem. Imamo odlično rješenje za vas. Obroci od samo nekoliko sastojaka koje ćete brzo pripremiti i u koje ćete se zaljubiti.

Gljive s njokima

Sastojci

  • 450 grama gljiva
  • 2 srednje ljutike
  • 450 grama svježih ili smrznutih njoka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • nekoliko listova svježeg timijana (po želji)

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Narežite gljive i ljutiku te stavite na pleh za pečenje. Dodajte njoke. Prelijte maslinovim uljem, solju i crnim paprom. Dobro promiješajte da se sjedini.

3. Njoke i gljive raširite ravnomjerno po plehu.

4. Pecite 15-20 minuta, povremeno miješajući sastojke.

5. Možete dodati timijan i spremno je za posluživanje. Dobar tek!

image

Gljive s njokima

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Piletina s humusom

Sastojci

  • Sprej za kuhanje
  • 900 grama pilećih prsa bez kostiju i kože
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/4 čajne žličice crnog papra
  • 60 grama humusa
  • 1/2 čajne žličice dimljene paprike

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a pleh za pečenje namastite sprejem za kuhanje.

2. Osušite piletinu papirnatim ručnikom, a zatim začinite soli i paprom.

3. Pileća prsa rasporedite u jednom sloju na pripremljenom plehu. Pileća prsa premažite humusom u tankom sloju ravnomjerno. Po humusu pospite papriku.

4. Pecite dok piletina ne bude pečena, oko 20 minuta.

5. Isključite pećnicu, ali ostavite pleh u njoj još tri minute, dok humus ne bude suh na dodir i porumeni.

6. Spremno je za serviranje!

image

Piletina s humusom

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK



Špagete od tikvica s pestom i jajem

Sastojci

  • 2 žlice maslinovo ulje
  • 1 tikvica srednje veličine, spiralizirana, ili 200 grama rezanaca od tikvica kupljenih u trgovini
  • 1 žlica pesta
  • 1 veliko jaje
  • sol
  • papar

Priprema

Ako ne možete kupiti rezance od tikvica, možete ih pripremiti pomoću guljača ili malog ručnog spiralizatora. U videu možete pronaći opciju koja vam najviše odgovora.

1. Zagrijte jednu žlicu ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte rezance od tikvica i pirjajte dok ne omekšaju, oko dvije minute. Dodajte pesto i miješajte dok rezanci nisu prekriveni njime. Prebacite rezance na tanjur.

2. Zagrijte preostalu žlicu ulja u tavi. Dodajte jaje, začinite solju i paprom te pecite dok rubovi ne dobiju bijelu boju, oko 1 minutu. Pokrijte i pecite dok se žumanjak ne stegne, 2 do 3 minute.

3. Nakon što je jaje ispečeno, stavite ga na vrh špageta od tikvica. Spremno je za posluživanje.

image

Špagete od tikvica s pestom i jajem

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Salata od prokulica i leće

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 grama nasjeckanih prokulica
  • 400 grama skuhanih leća
  • 3 žlice umaka od sezama

Priprema

1. Zagrijte jednoj žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte prokulice te kuhajte dok ne omekšaju i lagano porumene, 4-5 minuta.

2. Dodajte leću i kuhajte dok se ne zagrije, 1- 2 minute. Prelijte s tri žlice umaka od sezama.

3. Spremno za posluživanje.

image

Salata od prokulica i leće

FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Linker
10. studeni 2024 00:04