FOTO: BAKE ME BY NINA MRVICA
ukradi ideju

Medena piletina u medenoj kremi

Porcija: 2 osoba Priprema: 15 minuta Kuhanje: 35 minuta Zahtjevnost: za masterchefove u usponu Posebna prehrana: visokoproteinski

ZA PILETINU:

  • 4 pileća zabatka, otkoštena bez kože
  • 4 žlice Letifico medene kreme s dodatkom kurkume
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 žličice soli
  • 2 žličice kajenskog papra
  • 2 žličice korijandera u zrnu
  • 5 listova svježeg bosiljka

ZA BATAT:

  • 4 batata, srednje veličine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 5 listova svježeg bosiljka
  • 2 žličice dimljene paprike

ZA SALATU:

Prvo ćemo pripremiti piletinu:

  1. Pileće zabatke očistite od viška kože, operite i posušite.
  2. Pećnicu upalite na 190 stupnjeva.
  3. U vatrostalnu posudu postavite papir za pečenje. Od njega ćemo napraviti škartoc. Neka vam prelazi rubove posude.
  4. Piletinu posolite s obje strane i posložite na papir za pečenje.
  5. Premažite svaki zabatak jednom žlicom Letifico medene kreme s dodatkom kurkume, začinite kajenskim paprom i korijanderom u zrnu.
  6. Sve prelijte s jednom žlicom maslinovog ulja pa zatvorite papir za pečenje. Rubove također zavrnite prema gore.
  7. Stavite peći na 30-35 minuta.
  8. Pečenu piletinu izvadite iz škartoca i odmah poslužite.

Vrijeme je za zapečeni batat:

  1. Batat ogulite pa narežite na štapiće jednake veličine.
  2. U zasebnoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i začine.
  3. Batat posložite u posudu za pečenje pa prelijte s marinadom od ulja i začina.
  4. Pecite 20-25 minuta na 190 stupnjeva.
  5. Pečeni batat servirajte kao prilog piletini.

Ostaje nam salata:

  1. Rukolu operite i ocijedite.
  2. Kravlju skutu dodajte rukoli, na kraju natrgajte komadiće sušene rajčice.
  3. Sve začinite krupnom soli i prelijte Letifico uljem sikavice.
  4. Promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili.

Linker
27. studeni 2024 01:30