- 500 g krumpira
- 1 srednje velika mrkva
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 1 jaje
- žlica ljutog umaka
- sol, papar, ulje
Priprema:
- Krumpir ogulite, naribajte, obilno posolite i stavite u cjedilo.
- Dok sol izvlači tekućinu iz krumpira, pripremite ostale sastojke - ogulite i naribajte mrkvu i razmutite jaje.
- Krumpir dobro ocijedite, najprije stišćući ga rukama, a potom uz pomoć kuhinjske krpe.
- Krumpiru zatim dodajte mrkvu i razmućeno jaje te oblikujte u male popečke i pržite u plitkom ulju na srednje jakoj vatri, nekoliko minuta s obje strane, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju.
- Odložite ih na papirnate ubruse koji će upiti višak masnoće.
- Vrhnje i omiljeni ljuti umak pomiješajte i koristite za umakanje gotovih popečaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....