SHUTTERSTOCK
Tropska esencija

Kremasta slatkoća na nepcima - recept za sladoled od manga i kokosa

Osim što obiluje vitaminima i mineralima, mango će uspješno zamijeniti žudnju za slatkim

Ovo slatko voće koje nerijetko dobiva kraljevsku titulu među tropskim slasticama, savršeno se uklapa u razna jela. Osim iznimno ugodno slatkastog okusa, mango obiluje vitaminima, mineralima, vlaknima i antioksidansima što ga dodatno čini pravim izborom u vašoj prehrani. Oko 160 grama ove namirnice sadrži svega 99 kalorija. Ukupna količina ugljikohidrata iznosi 24,8 grama od čega su šećeri 22,6 grama.

image
SHUTTERSTOCK

Sladoled od manga i kokosa

Kako biste unijeli dodatnu čar u svoju kuhinju, mango možete servirati kao sladoled - idealnu namirnicu za vruće ljetne dane. Kombinacija kremaste slatkoće i tropske esencije, garantirano će osvojiti svako nepce. Uz to, ovom zdravom verzijom iz domaće radinosti, smanjit ćete dodatnu želju za slatkim.

Sastojci:

  • 3 manga srednje veličine
  • 6 žumanjaka
  • prstohvat morske soli
  • 170 grama meda
  • 1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka

Postupak:

1. Pasirajte mango s kokosovim mlijekom u blenderu

2. Dodajte žumanjke, morsku sol i med u blender te pomiješajte

3. Smjesu stavite u posudu te u škrinju da se zamrzne

Linker
04. studeni 2024 12:12