SHUTTERSTOCK
dobar izbor

Jednostavan recept za salatu od kelja sa svježim preljevom od meda

Idealna po ovim vrućinama

Ova zdrava salata ima lijepu ravnotežu slatkog i slanog s dodatkom meda kao prirodnog zaslađivača koji daje moćan okus. Proteine, vlakna i zdrave masti, što će pružiti dužu sitost, osiguravaju orašastosti plodovi.


Sastojci:

  • 3 žlice svježeg soka od limuna,
  • 1 žlica meda,
  • 1/2 žličice soli,
  • hrpa svježeg kelja, grubo sjeckana
  • 3 srednje mrkve, oguljene i narezane na tanke ploške,
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
  • 1/2 šalice sirovih badema, grubo sjeckanih,
  • 1 velika šaka feta sira, smrvljena,

Priprema:

  1. Stavite sok od limuna, med i sol u veliku zdjelu i umutite.
  2. Dodajte kelj i mrkvu, a zatim rukama sve zajedno stisnite, što će pomoći začiniti kelj i mrkvu te omekšati kelj tako da je ukusnije jesti sirovo.
  3. Stavite maslinovo ulje u malu tavu na srednjoj vatri i dodajte bademe. Miješajte 1-2 minute dok bademi ne postanu zlatno smeđi.
  4. Prelijte vruće bademe i ulje preko kelja i izmiješajte.
  5. Pospite smrvljenim sirom.
Linker
14. studeni 2024 05:40