- 300 g cikle
- 300 g kupusa
- 1 veći krumpir
- 2 srednje mrkve
- 2 žlice pirea od rajčice
- sol
- papar
- peršin
- češnjak
Priprema:
- Ciklu naribajte, a kupus izrežite na tanke rezance. Krumpir i mrkvu nasjeckajte na kockice, češnjak sitno nasjeckajte.
- Na tri žlice ulja pirjajte češnjak i mrkvu. Možete dodati i nekoliko žlica vode. Kad omekšaju, dodajte ciklu, pire od rajčica, sol i malo papra.
- Prelijte litrom vode. Kad provri, dodajte kupus i kockice krumpira i kuhajte sve zajedno još pola sata (ili dok kupus ne postane sasvim mekan) na slabijoj vatri, poklopljeno.
- Prije posluživanja pospite sitno sjeckanim peršinom i bijelim lukom. Možete po želji dodati i žlicu kiselog vrhnja za bogatiji okus.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....