Većina ljetnih nastojanja svodi se na to kako maksimalno uživati, a jedna od najvećih uživancija svakako je boravak na plaži. Zato, bilo da ste se domogli dugoočekivanog godišnjeg odmora i otišli na more, ili imate mogućnost uživati na plaži uz posao, minimalizirajte boravak u kuhinji!
No, to ne znači da vam se prehrana treba svoditi na naručivanje dostava ili usputni junk food jer je Brzo & Fino pripremilo 12 upravo takvih, brzih i finih recepata.
Bilo da vam treba recept za lagani ljetni ručak, jednostavni desert, grickalica za druženje s prijateljima ili nešto za ponijeti na plažu ovo su recepti na koje možete računati.
Recepti uz koje će ljeto biti duže, a dani ljepši
Lagani ljetni ručak: Popečci od krumpira i mrkve
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 srednje velika mrkva
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 1 jaje
- žlica ljutog umaka
- sol, papar, ulje
Priprema:
- Krumpir ogulite, naribajte, obilno posolite i stavite u cjedilo.
- Dok sol izvlači tekućinu iz krumpira, pripremite ostale sastojke - ogulite i naribajte mrkvu i razmutite jaje.
- Krumpir dobro ocijedite, najprije stišćući ga rukama, a potom uz pomoć kuhinjske krpe.
- Krumpiru zatim dodajte mrkvu i razmućeno jaje te oblikujte u male popečke i pržite u plitkom ulju na srednje jakoj vatri, nekoliko minuta s obje strane, dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Odložite ih na papirnate ubruse koji će upiti višak masnoće.
- Vrhnje i omiljeni ljuti umak pomiješajte i koristite za umakanje gotovih popečaka.
Jednostavan desert: Panna cotta
Sastojci:
- 400 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 5 g ili 2 listića želatine
- 4 žlice šećera
- sok i korica polovice limuna
- po želji: sezonsko voće
Priprema:
- Vrhnje izmiksajte sa šećerom, dodajte sok i naribanu koricu limuna te želatinu pripremljenu prema uputama na pakiranju.
- Izlijte u čaše ili posudice i stavite u hladnjak na nekoliko sati dok se ne stisne.
- Poslužite panna cottu u čaši ili je izvrnite na tanjurić i servirajte uz sezonsko voće, po želji.
Za druženje s prijateljima: Bijela pizza
Sastojci:
- 500 g tijesta za pizzu
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 100 g dimljenog špeka
- sol, papar
- po želji: rikula, rajčice
Priprema:
- Tanko razvaljano tijesto premažite vrhnjem, posolite i popaprite pa dodajte nasjeckani špek.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na maksimalnoj temperaturi 10 - 15 minuta.
- Na pečenu pizzu po želji dodajte malo rikule i/ili cherry rajčica.
Ponesite sa sobom na plažu: Humus
Sastojci:
- 300 g skuhanog slanutka
- 200 g Brzo & Fino kiselog vrhnja
- 2 režnja češnjaka
- sol, papar
- po želji: svježi peršin
Priprema:
- Češnjak zamotajte u foliju i stavite peći na 150°C pola sata (volite li okus sirovog češnjaka, ovaj korak možete i preskočiti).
- Sve sastojke stavite u blender i izradite dok ne dobijete glatki namaz.
- Poslužite uz omiljene krekere, kruh ili svježe povrće.
Ostale recepte potražite u knjižici koju možete preuzeti ovdje, a još puno brzih i finih recepata, savjeta i ideja čekaju vas na brzoifino.hr
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....