MONSTRUOZAN ZLOČIN

STRAVA U FRANCUSKOJ Majka sinu (4) zavezala oči i držala ga dok ga je očuh u zatvoru silovao

Postavljanje vreća za smeće na prozore navodno je uobičajena praksa u francuskim zatvorima kako bi se omogućila privatnost zarobljenicima i njihovim pratnerima tijekom posjeta
 Davor Pongračić / Cropix

Francuskinja Sabrina Bonner (25) i njezin partner Lionel Barthelemy (31) našli su se u ponedjeljak na optuženičkoj klupi i ako budu osuđeni po optužnici mogli bi dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu od 20 godina zbog seksualnog zlostavljanja Sabrininog četverogodišnjeg sina u veljači 2010. godine, sada osmogodišnjaka za kojeg se sada brinu socijalne službe.

Naime, silovanje se dogodilo u zatvoru u Toulouseu kada je majka dovela svog sina u posjet očuhu koji je iza rešetaka završio zbog nasilja u obitelji. Par je prozore sobe za posjetitelje prekrio vrećama za smeće kako ih stražari ne bi mogli vidjeti, majka je stavila djetetu povez preko očiju, natjerala ga da klekne na stolicu ispred očuha i držala mu ruke dok ga je Barthelemy neprekidno silovao.

Barthelemy je priznao silovanje, no tvrdi da je to bio prvi i jedini put da je zločin inicirala majka. Ona pak tvrdi da je na taj čin, kao i ostala silovanja pristala zbog nasilnih prijetnji njezinog partnera. Policiji se predala u svibnju 2011., nekoliko dana prije nego li je Barthelemy pušten iz zatvora.

Javnost je zgrožena i postavlja se pitanje kako je moguće da se zatvorenici s nasilnom prošlošću ostavljaju sami u prostorijama s posjetiteljima. Postavljanje vreća za smeće na prozore navodno je uobičajena praksa u francuskim zatvorima kako bi se omogućila privatnost zarobljenicima i njihovim pratnerima tijekom posjeta, no i dalje je nejasno kako je zatvorskom osoblju promaknulo da se u njihovoj neposrednoj blizini odvija nešto tako monstruozno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:39