NOVI SEKSUALNI NAPAD

STRAVA U INDIJI Deset muškaraca silovalo djevojku (21)

 Getty Images

Deset muškaraca uhićeno je u Indiji pod optužbom za silovanje 21-godišnje djevojke na Badnjak. Riječ je o najnovijem u nizu seksualnih napada na žene po kojima je Indija sad već poznata. Žrtva je silovana u da navrata, kako se čini od strane dviju nepoznatih skupina muškaraca. Zločin se dogodio u gradu Karaikelu u regiji Pondicherry. Djevojka je oteta nakon što je nakratko ostala sama na ulici, čekajući dvoje prijatelja. Troje muškaraca odvukli su je, a jedan od njih silovao. Nakon što je pobjegla i pronašla prijatelje naišla je druga skupina muškaraca koji su je izdvojili i ponovno silovali. Odveli su je od prijatelja i silovali šest puta.

Od uhićenih, troje je priznalo zločin, no još se čeka formalna optužnica. najnovije silovanje pada dan prije godišnjice silovanja još jedne mlade Indijke, čiji su slučaj popratili svi svjetski mediji. Naime, naročito brutalan slučaj, u kojem je žrtva kasnije umrla od ozlijeda, privukao je pozornost na probleme sa seksualnim nasiljem i visok postotak silovanja u Indiji. Od tog incidenta česti su prosvjedi žena u pokušaju da se nešto promijeni.

Ni u posljednjem slučaju žrtva nije poznavala napadače i prema svemu sudeći posrijedi su nepovezani napadi. Djevojka je u bolnici zbog ozljeda, no u stabilnom je stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 22:02