POLICIJA NA TRAGU?

NOVI DOKAZI O NAPADU NA SRPSKOG TAJKUNA 'Nema to veze s kriminalom, sve će se uskoro doznati'

 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX /Screenshot

BEOGRAD - 'Do sada prikupljeni dokazi ukazuju na to da iza pokušaja likvidacije srpskog tajkuna Milana Beka ne stoji organizirana kriminalna skupina niti to ima veze s njegovim poslovima, već su u pitanju privatni, međuljudski odnosi. Uskoro će sve biti poznato', izjavio je za beogradski Blic izvor blizak istrazi.

Policija još uvijek čeka dozvolu liječnika da sasluša Beka. Prema riječima liječnika, on je sada stabilno i svakim je danom sve bolje.

Podsjećamo, Beko je pogođen s dva metka u trbuh te je zadobio ozljede slezene, jetre i crijeva. Beko bi trebao pomoći policiji i u izradi fotorobota napadača, kojem je pala kapuljača u trenutku kada je pucao.

Na mjestu zločina, ispred Bekove kuće, pronađene su četiri čahure, jedno zrno, otisak cipele za koji se vjeruje da ga je ostavio napadač, kao i dvadesetak opušaka za koje se sumnja da su pripadali napadaču i njegovom pomagaču.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je da policija ima nove dokaze o oružanom napadu na Beka koji idu u prilog mišljenju da nije riječ o naručivanju profesionalnog ubojstva.

'Očekujem da će istraga relativno brzo dati rezultate i da ćemo imati počinitelje, ali ne mogu objaviti više detalja bez da ugrozim rad policije', kazao je Stefanović.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić također je ranije izjavio da pokušaj ubojstva Beka 'nije profesionalno izveden'.

Milan Beko je pogođen 14. studenog ispred svoje kuće u s dva metka dok je izlazio iz svog Mercedesa. Tajkunov vozač, inače bivši pripadnik specijalnih postrojbi srpske vojske, vješto je reagirao vozeći automobil u rikverc i na taj je način onemogućio napadača da puca direktno u Beka. Napadač je ispalio još nekoliko hitaca pogodivši automobil.

Jedan od svjedoka napada ispričao je da je bio prisutan još jedan vozač Milana Beka, koji je stajao u dvorištu, ali je i on odmah pritrčao i pomogao kolegi da teško ranjenog poslodavca unese u automobil i odveze ga do bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:47