RASTROŠNOST

VOZAČU DALI OTKAZ I 50.000 KUNA PA GA OPET ZAPOSLILI ‘Ja sam gradonačelnik i ne želim sam voziti službeni auto’

Nikola Jurčević s 1. kolovozom dobio je posao vozača u gradu Slunju. Ne bi to bila vijest za novine da ista osoba prije točno četiri mjeseca nije dobila otkaz s istog radnog mjesta. A u međuvremenu mu je od istog poslodavca sjela i otpremnina od 50.000 kuna.

Nakon što je na posljednjim lokalnim izborima gradonačelnikom Slunja prvi puta posao jedan nehadezeovac, nezavisni Željko Rendulić, ukidanje Jurčevićeva radnog mjesta koje je građane Slunja mjesečno koštalo 5.000 kuna, učinilo mu se dobrom mjerom štednje. Jurčević nije prihvatio ponuđeno mu radno mjesto u komunalnom poduzeću već je pristao otići s otpremninom.

U međuvremenu, Rendulić je podnio ostavku, a na izvanrednim izborima gradonačelnikom je postao Jure Katić (HDZ). On smatra da je Slunju potreban vozač, pa je raspisao natječaj za to radno mjesto, te zaposlio Jurčevića kao najboljeg od trojice prijavljenih kandidata.

- Naravno da nam treba vozač, ne samo za mene već za cijelu gradsku Upravu, ne znam uopće zašto ga je Rendulić otpustio. Ako funkcioniranje grada ovisi o radnom mjestu vozača, onda nam takvog grada i ne treba. Ja sam gradonačelnik i ne želim voziti službeni auto. Kada dođem negdje u grad moram razmišljati gdje i kako se parkirati, a imam važnijih briga - argumentirao nam je svoju odluku gradonačelnik Katić.

Napominje da novi zaposlenik gradske Uprave neće biti samo vozač, nego i domar, jer u Gradu uvijek treba nešto popraviti.

- Upravo se sprema popraviti razvaljene garaže, bit će tu za potrebe grada, ne brinite, neće biti bez posla - dodaje gradonačelnik Katić. Ne smatra spornom njegovu otpremninu, jer se Jurčević za nju sam izborio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:26