SLUČAJ ŽELJKA RENDULIĆA

'IZDAO JE SVOJ GRAD!' Bijes zbog ostavke gradonačelnika

 Robert Fajt / CROPIX

SLUNJ - Sada već bivši gradonačelnik Slunja Željko Rendulić, koji je odstupio jer MORH gradu više ne plaća komunalnu naknadu za svoj poligon Eugen Kvaternik, zbog čega je Slunj ostao bez trećine godišnjeg budžeta, danima je na udaru brojnih sugrađana, oporbenih političara, a od jučer i svojih koalicijskih partnera ABH-a i HSS-a čiji ga predsjednici Josip Štefanac i Višnja Magdić optužuju za izdaju, tvrdeći da se ne želi boriti protiv jedne državne institucije (MORH), jer ga u drugoj (Hrvatskim šumama) čeka posao, na koji se sada i vraća.

- Mi ne znamo stvarne razloge ostavke bivšeg gradonačelnika, ali u trenutku kada je najgore, što je i on sam potvrdio pri tom svom sramotnom činu i kada treba zajedno raditi na rješavanju problema, on je nama svima, svim građanima grada Slunja, okrenuo leđa - kažu njegovi koalicijski partneri u priopćenju punom gorčine i optužbi na račun Rendulića.

PODNIO OSTAVKU IZ OČAJA 'Odlazim! Gradu nakon ovoga ne mogu osigurati nikakav pomak'

Napominju da u njegovom istupu prilikom davanja ostavke ne vide nijedan opravdan razlog za tako nešto nego samo njegov narcizam i egoizam dok taj svoj čin ističe kao herojski.

- Podršku građana je imao, što je potvrđeno na prošlogodišnjim izborima, bezrezervnu je podršku dobio i od političkih opcija s kojima je stupio u koaliciju, a u važnim trenucima podržavalo ga je zapravo i cijelo Gradsko vijeće. Zašto sada nije imao povjerenja u svoje suradnike, koalicijske partnere, predstavnike udruga, zašto je na čelu Grada ostavio mladića bez iskustva, hoće li pokriti troškove izvanrednih izbora, je li svjestan da će Grad sljedećih šest mjeseci raditi u hladnom pogonu, i to kada bi se najviše trabalo raditi na programima za povlačenje sredstava iz EU, otkud mu pravo na takvu izdaju građana, pitaju njegovi dojučerašnji koalicijski partneri, ali odmah i objašnjavaju njegove poteze.

- Gospodin Rendulić izjavljuje da treba hrabrosti za najavljivanu ovrhu prema MORH-u. Naravno da treba, a on je nema jer njega čeka staro i još k tome čelno radno mjesto u državnoj tvrtki, pa zašto da riskira. Malo se igrao gradonačelnika i zaključio da ga to više ne veseli jer ga nitko ne doživljava kako bi on htio, ne dive mu se dovoljno, ne hrane njegovu taštinu, a problemi se gomilaju i treba ih rješavati. Budući da, kako kaže, ništa nije obećao biračima, ništa im ne mora ni dati pa može, misli on, čista obraza natrag u okrilje Hrvatskih šuma, ostavljajući Grad i njegovo stanovništvo na vjetrometini, i to u ekonomski najtežem razdoblju novije hrvatske povijesti, upravo u trenutku kad je najteže Gradu Slunju i njegovim građanima koji su ga birali - kritični su Slunjani dodajući da MORH Slunju nije neprijatelj te da se suradnjom i razgovorom mogao postići dogovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:06