NOVI ŠEF U SLUNJU

GRADONAČELNIK (HDZ) I GRADSKI POGREBNIK 'Neće biti sukoba interesa, obrt ću prepisati na svoju djelatnicu'

Nakon točno godinu dana, koliko u Slunju na vlasti nije bio HDZ-ovac, u gradonačelničku stolicu opet će zasjesti pripadnik te političke opcije - Jure Katić, pobjednik drugoga kruga gradonačelničkih izbora održanog prošle nedjelje.

Podsjetimo, izvanredni izbori uslijedili su nakon ostavke nezavisnog Željka Rendulića koji se povukao pošto je Slunj, odlukom MORH-a da im više ne plaća komunalnu naknadu , ostao bez trećine proračuna.

Naime, komunalna naknada koju je Grad Slunj dobivao od Ministarstva za vojni poligon “Eugen Kvaternik” punila je oko trećine kompletnoga gradskog proračuna. I to će biti jedan od zadataka novizabranoga HDZ-ovca. Novi gradonačelnik Katić, kako ga hvale njegovi HDZ-ovci na Facebook profilu, otac je troje djece, dragovoljac Domovinskog rata i uspješni poduzetnik.

Također navode da će, kao novi gradonačelnik Slunja, imati pune ruke posla.

A jedan od prvih izazova bit će mu kako riješiti problem vlastitog sukoba interesa. On je, naime, jedini slunjski pogrebnik i ima gradsku koncesiju za prijevoz pokojnika.

Novinari su ga, prije ove kampanje, najčešće sretali na zadacima vezanim uz crnokronikaške teme.

Katić je istaknuo kako je svjestan potencijalnog problema pa je o njemu, tvrdi, razmišljao i prije izbora. Zbog toga već ima pripremljeno rješenje.

- Prepisat ću obrt na jednu djelatnicu, ona će imati sva upravljačka prava i voditi sve. Već je sve dogovoreno - ispalio je novi gradonačelnik Slunja Katić.

Na našu opasku kako na taj način zapravo izigrava zakon, jer ne taji da će u pozadini ipak “on biti gazda, a ona će za takav, samo formalni manevar biti nagrađena”, uzvratio je da on neće raditi, a s odvjetnikom će još vidjeti na koji će način svoje planove provesti u djelo.

Napomenuo je da svoju pogrebničku koncesiju uredno plaća Gradu te da je jedini koji se bavi takvom djelatnošću na širem slunjskom području.

Osim prijevoza pokojnika, Katić se u svom obiteljskom obrtu 3M bavi i aranžiranjem pogrebnih vijenaca, a ima i restoran u kojemu se uglavnom održavaju karmine za obitelji i prijatelje preminulih Slunjana.

Jure Katić sretan je što je pobijedio na izvanrednim izborima, pogotovo zato što je na drugoj strani imao sve ostale političke opcije, uključujući i HSS, s kojim njegova stranka inače koalira na županijskoj razini. Ne brine ga kako će provoditi odluke, premda njegov HDZ ima samo pet od 15 vijećničkih mandata.

- Mi HDZ-ovci smo u prošlih godinu dana podržavali gradonačelnika kada je trebalo pa očekujem da će isto biti i sada kada ću ja biti na toj poziciji. Ne radimo tamo za sebe, nego za narod - zaključio je Katić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 00:39