NAKON IZVANREDNIH IZBORA

VELIKA KOALICIJA Dogovorili se HDZ i SDP, u Sunji podijelili funkcije: 'To je sve u interesu općine'

 CROPIX

SUNJA - Nakon nedavnih izvanrednih izbora novoizabrani načelnik općine Sunje Grga Dragičević (HDZ) preuzeo je dužnost, a na jučer konstituiranom Općinskom vijeću za predsjednika je izabran SDP-ovac Dalibor Medved, što je načelnik Dragičević u izjavi za Hinu ocijenio suradnjom u interesu općine i njezinih stanovnka.

"Nije riječ o poslijeizbornom koaliranju, nego o suradnji u interesu naše općine i njenih stanovnika. Vjerujem da ćemo i dalje uspješno surađivati na projektima važnim za našu općinu", rekao je danas za Hinu načelnik Grga Dragičević.

Na konstituirajućoj sjednici dvije dosad suprotstavljene stranačke koalicije s HDZ-om i SDP-om na čelu postigle su dogovor. U Općinskom vijeću s 18 članova koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčevića ima sedam vijećnika, koalicija SDP-HNS-HSU-SPH i Umirovljenička demokratska uniju imaju šest vijećnika, a u oporbi su ostali koalicija HSP-a i HSS-a s četiri vijećnika te Hrvatski laburisti s jednim vijećnikom.

Iako su dvije koalicije tijekom kampanje bile snažni protivnici, novi predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Medved potvrdio je kako je odluka o suradnji bila samostalna, bez sugestija ili pritisaka viših stranačkih tijela.

Za Medvedove zamjenike izabrani su Josip Kozarić i Nikola Lončarević, obojica iz HDZ-a.

Predstavnik oporbe, vijećnik laburist Miroslav Srnec upitao je zašto suradnja nije ostvarena prije pa ne bi bilo izvanrednih izbora koji su općinu stajali oko 400.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:38