BRANITELJI REAGIRALI NA MEDIJSKE NAPISE

'Pukanićevim SMS-ovima skreće se pozornost sa suđenja'

 Ranko Šuvar/CROPIX

ZAGREB – Na suđenju optuženima za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića danas je trebao svjedočiti zaštićeni svjedok Dušan Erceg, no kada je počelo današnje ročište Saša Novak je u ime svih branitelja predao predsjednici sudskog vijeća Ivani Kršul pismeni podnesak koji je reakcija na medijske napise o objavi transkripata SMS poruka mobitela Ive Pukanića.

Prema stavu obrane, radi se o reakciji na medijske napise o odluci sutkinje Ivane Kršul da u dokazni materijal uvrsti transkripte SMS poruka s Pukanićeva iPhonea.

Kopija podneska upućena je i predsjedniku Republike, Sabora, Vlade, Ministarstvu pravosuđa, predsjednici Županijskog suda, Hrvatskoj odvjetničkoj komori te Udruzi sudaca.

U njemu obrana tvrdi da se time skreće pozornost na medijske pritiske kojima je izloženo sudsko vijeće što u neravnopravan položaj dovodi obranu optuženika.

Odvjetnik Saša Novak zatražio je da se pročita taj podnesak, ali je prije toga Ivana Kršul odredila stanku od 10 minuta.

U nastavku suđenja sutkinja je odlučila da se podnesak neće pročitati u sudnici jer ne sadrži ništa vezano za sudski postupak.

Suđenje je odgođeno jer je izabrani branitelj petookrivljenog Bojana Gudurića rekao da je tek 26. ožujka dobio punomoć pa mu je dan zakonski rok od osam dana za pripremu obrane.

Tako je za danas propalo svjedočenje zaštićenog svjedoka, a suđenje se nastavlja 7. travnja.

Branitelji, među ostalim, u podnesku ističu da su transkripti na neutvrđen način dospjeli u javnost.

Za ubojstvo Pukanića i Franjića terete se Robert Matanić, Luka Matanić, Amir Mafalani, Slobodan Đurović te Bojan Gudurić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:36