SLUČAJ PUKANIĆ

Prikazan video snimak kobne eksplozije

Pregledane su i snimke na kojima na dan ubojstva 23. listopada 2008. muškarac s kacigom odlazi iz dvorišta Nacionala
- 2008. U FOTOGRAFIJAMA CROPIX-A - Zagreb, 231008.Veceras oko 18:15 sati na parkiralistu Nacionala u Staroj Vlaskoj u eksploziji autobombe poginuo je vlasnik Nacionala Ivo Pukanic i Niko Franjic.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić / CROPIX

ZAGREB - Potresna snimka atentata na Ivu Pukanića , suizdavača Nacionala, i njegova kolege Nike Franjića prikazana je danas u sudnici zagrebačkoga Županijskog suda.

Osim nje, pregledane su i snimke na kojima se vidi muškarac s kacigom kako na dan atentata, 23. listopada 2008., napušta dvorište Nacionala. Tijekom prikazivanja snimke optuženici nisu pokazali nikakve emocije.

Na suđenju Robertu Mataniću i suoptuženicima za Pukanićevo i Franjićevo ubojstvo prikazan je i niz fotografija skinutih s računala optuženika, na kojima je razno oružje. No, zbog tehničkih problema nisu se mogle gledati pa će to učiniti na sljedećoj raspravi. Prikazana je i videosnimka očevida na automobilima nakon uhićenja Luke i Roberta Matanića na Ininoj crpki Spačva gdje su se trebali naći sa Slobodanom Đurovićem i Milenkom Kuzmanovićem, koji su ih zatim trebali prevesti u Srbiju.

Na snimci se jasno vidi Đurovićev srebrni Mercedes. Rasprava je trajala jedan sat, a na kraju se sutkinja Ivana Kršul obratila Guduriću i rekla mu da je njegova izabrana braniteljica, odvjetnica Snježana Gašić, nije obavijestila da je preuzela njegovu obranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 16:26