TKO JE U PRAVU?

Policija tvrdi: Na prosvjedu u Zagrebu nije bilo više od četiri tisuće ljudi

Točne procjene policije su da se nalazilo između 3,5 do četiri tisuće ljudi, s time da je sve počelo s njih oko tisuću, da bi tijekom večeri broj okupljenih porastao
Zagreb, 040311. Peti po redu, protuvladin prosvjed tzv. facebook grupe. Na fotografiji: Kamenita vrata, pozdrav policajca i prosvjednika.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Kristo / CROPIX

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako se na sinoćnjem prosvjedu okupilo otprilike četiri tisuće ljudi , od čega je njih sedmero privedeno zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno zbog posjedovanja predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda. No za njih troje policija nije sigurna jesu li uopće bili dio prosvjeda.

Točne procjene policije su da se nalazilo između 3,5 do četiri tisuće ljudi, s time da je sve počelo s njih oko tisuću, da bi tijekom večeri broj okupljenih porastao.

Glasnogovornica Jelena Bikić kazala je kako incidenata nije bilo i kako je sve prošlo mirno i dostojanstveno. Tek je spomenula kako su se građani žalili na buku, te privođenja ispred središnjice HDZ-a.

Na pitanje o tome zašto je snimateljskoj ekipi bilo zabranjeno snimati privođenje kazala je kako takvih saznanja nema i da ne zna zašto bi se tako nešto zabranilo. Također, o pljuvanju glasnogovornika HDZ-a Mladena Pavića saznala je iz medija i napolenula kako taj čin može imati čin kaznenog djela jedino u slučaju da je boca bačena na njega izazvala teže ozljede. U protivnom će se u slučaju razotkrivanja identiteta počinitelja moći podići prijava isključivo od strane Mladena Pavića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:24