HLADAN TUŠ

POGORŠANJE VREMENA U nedjelju naoblačenje, a zatim kiša i zahladnjenje

 Emica Elvedji / CROPIX

Iako je prvi dan proljeća službeno u petak, već nekoliko dana uživamo u pravim proljetnim temepraturama. Ne samo da smo pospremili zimske kapute i čizme, nego su se neki već razgolitili u majice kratkih rukava.

Ipak, sunčano vrijeme neće potrajati. U četvrtak će prevladavati sunčano. Ujutro će u kopnenom području mjestimice magla. Vjetar će biti većinom slab južni i jugozapadni, a na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, a zatim jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, prema podacima DHMZ-a.

Jutarnja temperatura većinom između 0 i 6, na Jadranu uz obalu od 3 do 8, na otocima od 8 do 12, a najviša dnevna između 17 i 22°C.

I u petak će biti sunčano. U subotu se očekuje na Jadranu i u priobalnim krajevima postupno naoblačenje i mjestimice malo kiše, prije svega na širem riječkom području i u Gorskome kotaru.

No, u nedjelju poslijepodne naoblačenje će se od sjevernoga Jadrana i gorja proširiti na gotovo cijelu Hrvatsku, a navečer i u noći na ponedjeljak malo kiše očekuje se i u sjevernoj Dalmaciji te sjeverozapadnom području.

Vjetar slab do umjeren, u subotu i jak jugozapadni, a na Jadranu u petak većinom umjereno u subotu jako, a u nedjelju jako do olujno jugo.

Ipak, i dalje će biti osjetno toplije od prosjeka.

Prema prognozi DHMZ-a, tek u utorak će značajnije zahladnjeti, kada se u zapadnim i sjeverozapadnim dijelovima zemlje očekuje dnevna temperatura od 11 Celzijevaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:26