VREMENSKA PROGNOZA

NAKON BLAGE ZIME, STIGLO JE UVIJEK PREVRTLJIVO PROLJEĆE Evo što nas očekuje idućih dana

Zagreb, 270310.Petrinjska ulica.Ledena kisa iznenadila je Zagrepcane.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

Nakon iznenađujuće blage zime, za razliku od prošle koja nas je u nekoliko navrata zatrpala golemim količinama snijega, stiglo nam je uvijek nepredvidljivo proljeće. Iako je isprva s njime stiglo sunčano i toplo vrijeme, meteorolozi za idući tjedan ipak najavljuju poprilično promjenjivo vrijeme.

U ponedjeljak će na Jadranu biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Uz promjenljivu naoblaku tijekom dana rijetko može pasti i malo kiše, uglavnom u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak. Bit će iznadprosječno toplo. Jutarnja temperatura zraka većinom će biti od šest do 11, a na Jadranu između 11 i 15 Celzijevih stupnjeva. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 18 do 23.

U utorak i srijedu u unutrašnjosti nas opet očekuju kiša i zahladnjenje pa će najviša temperatura tih dana biti oko 16 stupnjeva u unutrašnjosti, a na obali nekoliko stupnjeva više. Nešto kiše će tih dana biti i na srednjem Jadranu, dok će prema jugu uglavnom biti sunčano i toplije. Srijeda i četvrtak u većini će zemlje biti sunčani, uz moguću kišu u Gorskom kotaru i Lici, a u subotu nas opet, kako prognozira Državni hidrometeorološki zavod , očekuje kiša u većini zemlje, osim krajnjeg juga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:04