SVE ČARI PROLJEĆA

PAZITE SE ĆUDLJIVOG VREMENA Početkom tjedna velika vrućina, a zatim naglo zahladnjenje

Rijeka, 120612.Iako smo dobrano zasli u lipanj, jos nista od dugog toplog ljeta na Kvarneru. Kisa vec danima nemilice pada, a sahte danas nisu uspjevale upiti ogromne kolicine vode, pa je Jadranski trg nakratko pretvoren u jezero. Na slici: detalj s Korza.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / CROPIX

ZAGREB - Hrvatska se u nedjelju probudila uz uglavnom oblačno vrijeme, a ponegdje je bilo i slabe kiše.

Hrvatski je autoklub javio da jak vjetar usporava promet na autocestama A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i Kikovice.

Do kraja dana meteorolozi najavljuju razvedravanje uz umjeren sjeveroistočnjak u unutrašnjosti, odnosno buru na Jadranu, koja podno Velebita može biti i jaka.

U ponedjeljak će na Jadranu biti pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Uz promjenljivu naoblaku tijekom dana rijetko može pasti i malo kiše, uglavnom u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu ujutro slaba i umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Bit će iznadprosječno toplo, osobito u utorak, kada bi potkraj dana u najzapadnijim krajevima trebalo doći do naoblačenja uz mogućnost malo kiše.

U srijedu prolazno naoblačenje s mjestimičnom kišom ponajprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu uz umjeren pad temperature zraka. Vjetar će okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana na buru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:58