WASHINGTON POST:

'Najveći broj privedenih u buntu protiv vladajuće elite i bezobzirnih biznismena'

 Bernard Čović/CROPIX

ZAGREB - Prosvjed u Varšavskoj te masovna uhićenja aktivista i vođa udruga Pravo na grad te Zelene akcije osim hrvatskih medija zaokupili su i strane medije, među kojima i vrlo poznati američki dnevnik Washington Post.

U svojem je internetskom izdanju Washington Post objavio članak koji govori o policijskoj akciji u Varšavskoj prilikom pokušaja spriječavanja gradnje ulazno izlazne rampe za podzemnu garažu projekta Cvjetni prolaz.

- Policajci su nosili aktivista među kojima i nezavisnog zastupnika u Gradskoj skupštini, novinara i glumicu te ih trpali u policijske kombine. Neki su prosvjednici ležali pred građevinskim kamionima dok su se drugi držali za kotače - piše WP navodeći kako je ovo najveći broj uhićenih prosvjednika u Hrvatskoj u posljednjih deset godina.

Također, spomenut je i Zoran Milanović te njegov poziv premijerki Jadranki Kosor da 'zaštiti građane' od policijske akcije.

Navodi se i izjava ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka kako policija nije koristila prekomjernu silu u 'obračunu' s aktivistima.

Prosvjed je opisan kao obrana star gradske jezgre od uništavanja, ali bunt protiv vladajuće elite i bezobzirnih biznismena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:40