NEPOKORENI GRAD

FOTO Referendum za nepovjerenje: Bandiću odlazi, dosta nam je!

NOVO >>> 21:05 >>> Predsjednik Zelene akcije Tomislav Tomašević u ime okupljenih postavio je nekoliko zahtjeva pred od gradske zastupnike: donošenje odluke da rampa nije javni interes grada Zagreba, smjene u Holdingu i zabranu sudjelovanja svih podružnica Holdinga u radovima, te kaznenu odgovornost i prijave ukoliko istraga dokaže da bilo zlouporabe položaja.

"Bandić se ponio kao kukavica, nigdje ga nema da snosi svoj dio odgovornosti. Poručujemo zastupnicima da se prestanu prepucavati jer ne želimo zauzeti njihova mjesta već želimo rješenje problema".

19:49>>> 'Ovim prosvjedom završava naša procesija po institucijama i vraćamo se glavnom krivcu za Varšavsku, a to je gradonačelnik Bandić. U svibnju smo se okupili ispred Gradske uprave, no on se na to uopće nije osvrnuo. Skriva se u mišjoj rupi', rekao je Tomašević.

'Tražit ćemo da se na jesen raspiše referendum. Danas se počinje pisati Bandićev poučak. Političar koji ignorira 50 tisuća potpisa građana, javne osobe i stručnjake, zaslužuje biti prvi gradonačelnik kojeg će građani maknuti s vlasti'

ZAGREB - Oko tisuću prosvjednika okupilo se nešto prije 19 sati na križanju Masarykove i Gundulićeve ulice u centru Zagreba. Naoružani su trubama i transparentntima 'Nepokoreni grad' i 'Bandiću odlazi, dosta nam je tvog delanja'. Iako je bilo najavljeno da će se prosvjednici uputiti pred i ispred Bandićeve kuće u Bužanovoj, aktivisti su u posljednji tren ipak najavili kako idu pred Gradsku skupštinu. Tamo će tražiti raspisivanje referenduma za izglasavanje nepovjerenja gradonačelniku.

Među prosvjednicima je i zamjenik šefa Ureda gradonačelnika Robert Ljutić.

Pjesmom 'Zagreb te zove, odčepi ga sad' prosvjed je službenoi počeo. Šef Zelen akcije Tomislav Tomašević rekao je kako pjesmu posvećuje dragom gradonačelniku Milanu Bandiću, dodajući kako je prigodna jer se Bandić u posljednje vrijeme skriva od javnosti. „Pitam se gdje je ovih dana jer je inače sveprisutan u gradu. Nikako se suoči s posljedicama svog političkog rada. Potrudit ćemo se da prije ili kasnije ode s gradonačelničke funkcije'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:18