OZLIJEĐENA DJECA STABILNO

JUTARNJI DOZNAJE Na mjestu tragične pogibije trudnice i sina pronašli još eksplozivnih naprava

 Vlado Kos/CROPIX

BIJELO BRDO, OSIJEK - Troje djece obitelji Hađa u dobi od 5, 8 i 9 godina i dalje su na promatranju na Dječoj kirurgiji KBC-a Osijek nakon što su u subotu ozlijeđeni u eksploziji bombe u njihovoj obiteljskoj kući u Bijelom Brdu, pri čemu su njihova trudna majka Zarifa (37) i 7-godišnji sin poginuli. Ozlijeđena djeca imaju rane po cijelom tijelu, ali su one, srećom, površinske. Po nalogu Općinskog državnog odvjetništva nad tijelima poginulih majke i sina obavit će se obdukcija kako bi se utvrdile okolnosti ove stravične tragedije, a više bi se trebalo znati u ponedjeljak.

Podsjetimo, do nesreće je došlo eksplozijom ručne bombe u kući osmeročlane obitelji Hađa u kojoj su u tom trenutku bili majka i petero djece. Suprug Faton bio je u Osijeku, a najstariji, 12-godišnji sin kod susjeda. Bez ozljeda je prošla njihova najmlađa kći u dobi od 2 godine. Prema riječima susjeda, a kako su im prenijela djeca, bomba je donesena s obližnjeg igrališta u njihovoj ulici. Kako je pak došlo do eksplozije tek će se utvrditi, ali policija istražuje i kako se bomba našla u kući.

Foto: Nikola Patković

- Mi još uvijek radimo na utvrđivanju činjenica i što se tiče eksplozije, ali i što se tiče prisutnosti bombe u kući - rekao je glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec, ne želeći detaljnije obrazlagati ovu izjavu, no jasno je da policija istražuje i točnost informacije o načinu i vremenu dolaska bombe u kuću, odnosno kako se ona našla u dječjim rukama. Točnije, dvije bombe, jer je pokraj mrtvih tijela majke i sina pronađena i jedna neksplodirana ručna bomba.

Iako nam to iz policije nisu htjeli potvrditi, doznajemo da je kod spomenutog igrališta pronađeno još nekoliko predmeta eksplozivne prirode, a policija je i u nedjelju čuvala prostor kod igrališta. Faton Hađa pak dan poslije tragedije koja je zadesila njegovu obitelj, nije bio voljan za bilo kakav razgovor.

Minirano područje

U prošloj godini na ulicama, njivama i javnim površinama u Osječko-baranjskoj županiji pronađeno je približno 800 kg eksplozivnih naprava i 3700 komada streljiva. Zabilježeno je 170 dragovoljnih predaja, dok je policija tim povodom na teren izašla 142 puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:32