SMRTONOSNA TRAGEDIJA

OSIJEK OPLAKUJE SMRT MAJKE I SINA Poginuli u eksploziji ručne bombe, troje djece u bolnici

 Vlado Kos/CROPIX

Dvije osobe su poginule, a još tri su ozlijeđene u eksploziji koja se dogodila jutros u obiteljskoj kući u Bijelom Brdu kod Osijeka u Ulici Kralja Zvonimira 13.

- U 11:37 sati zaprimili smo dojavu o eksploziji u Bijelom Brdu. Dolaskom policije na mjesto nesreće zatečeni su smrtno stradali 37-godišnjakinja i muško dijete (7) - kazao je za Jutarnji.hr glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec koji je napomenuo kako se ne radi o plinu već o eksplozivnom sredstvu.

Troje djece, dječaci u dobi od 5 i 9 godina, te osmogodišnja djevojčica, prevezeni su zbog ozljeda u KBC Osijek i izvan su životne opasnosti.

Kako doznajemo, djeca su na dječjem igralištu pronašla dvije ručne bombe te ih donijela kući, a netko od njih jednu je bombu aktivirao. Osmogodišnja djevojčica bila je u trenutku nakon eksplozije toliko prisebna da je trogodišnju sestru, koja je jedina neozlijeđena, izvela van iz kuće. U trenutku nesreće otac i još dva sina nisu bili u kući.

Foto: Nikola Patković

Stric stradale djece kazao je kako je ogorčen zbog ljudi koji tako ostavljaju bombe.

- To je sramota. Ništa nam ne vrijedi i ako se otkrije tko je to učinio jer preminule ništa ne može vratiti - kazao je.

Foto: Nikola Patković

Inače, stradala obitelj živi od socijalne pomoći te imaju malo stado od četiri ovce koje je otac dan prije vodio na ispašu na ograđeno igralište i tvrdi kako tada nije bilo bombi. Policija je kasnije pronašla još bombi na igralištu.

Neslužbeno se saznaje kako je stradala 37-godišnjakinja bila trudna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:54